Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ενεργειακά Κέντρα του Σώματος: Τα 7 ChakraΤσάκρα είναι μια σανσκριτική λέξη η οποία σημαίνει «τροχός». Τα Τσάκρα είναι τα όργανα αισθήσεως των ενεργειακών πεδίων. Ανάλογα με το μέγεθος και την δόνηση τους, είναι υπεύθυνα για τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Η δονητική τους αξία δεν είναι τίποτα άλλο από τον βαθμό ανάπτυξης της συνειδητότητας μας, αποφασιστική για την ποιότητα της ενέργειας την οποία μπορούν να απορροφήσουν και να επεξεργαστούν τα Τσάκρα. Η ποιότητα της ενέργειας επηρεάζει την λειτουργία και την ανάπτυξη των Τσάκρα.

1+-+%25CE%2592%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F+%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591
Το Τσάκρα της Βάσης

Χρώμα: Κόκκινο της φωτιάς
Στοιχείο: Γη
Αίσθηση: Όσφρηση
Βασική αρχή λειτουργίας: Η φυσική θέληση του όντος σε αντιδιαστολή με την  πνευματική θέληση του 7ου τσάκρα.
Αντιστοιχίες στο σώμα: Σπονδυλική στήλη, κόκαλα, δόντια, νύχια, πρωκτός, έντερο, προστάτης, αίμα, δόμηση κυττάρων.
Αδένες: Επινεφρίδια: παράγει την αδρεναλίνη και ρυθμίζει την θερμοκρασία στο σώμα.

Σκοπός και λειτουργία

Το πρώτο τσάκρα, της βάσης, τοποθετείται μεταξύ του πρωκτού και των γενετικών οργάνων. Συνδέεται με τον κόκκυγα και ανοίγει προς τα κάτω. Μας συνδέει με το φυσικό πεδίο και αφήνει την ενέργεια της γης να μπει μέσα στο ενεργειακό μας σύστημα. Όταν είναι ανοιχτό δεχόμαστε με χαρά την ζωή στην γη και χαιρόμαστε και ευχαριστιόμαστε την ζωή. Η ενέργεια της γης μας παρέχεται και μας γεμίζει με αίσθημα δημιουργικότητας και στο άτομο αρέσει να αυτοεκφράζεται και να θέλει να επιτυγχάνει τους σκοπούς στην ζωή του. Η σεξουαλικότητα μας και η δημιουργία παιδιών σχετίζεται με το πρώτο τσάκρα.
Το τσάκρα της βάσης είναι η πηγή της ζωής και της ζωτικής δύναμης και η βάση για όλα τα άλλα τσάκρα. Εδώ η ανεξάντλητη δύναμη της κουνταλίνη ξυπνάει. Από εδώ ξεκινούν όλα τα κανάλια ενέργειας, τα σουσούμνα, τα ίντα, και τα πίνγκαλα. Το τσάκρα της βάσης είναι το τσάκρα με το οποίο συνδεόμαστε με το συλλογικό ασυνείδητο. Η γνώση προς το συλλογικό ασυνείδητο ενώνεται σαν ενέργεια με το τσάκρα της βάσης. Το τσάκρα της βάσης πρέπει πάντα να λειτουργεί σε αρμονία με τα άλλα τσάκρα για να υπάρχει ψυχική ισορροπία. Αν υπάρχει κάποια ψυχική διαταραχή το τσάκρα της βάσης λειτουργεί δυσαρμονικά και συνήθως μπαίνουμε σε καταστάσεις άμυνας και άρνησης ενεργειών από άλλους και γινόμαστε ευέξαπτοι λόγω της άρνησης λήψης ενέργειας. Η άρνηση πρόσληψης ενέργειας είναι χρήσιμη μόνο για τις βλαβερές δονήσεις, δρα σαν στρόφιγγα που κλείνει και μας προστατεύει. Αν όμως αισθανόμαστε για κάποιο λόγο απειλή, αρνούμαστε τις εισερχόμενες ενέργειες και αυτό μακροπρόθεσμα έχει ως συνέπεια να γινόμαστε αρνητικοί και ευέξαπτοι.

Αρμονική λειτουργία

Εάν το τσάκρα της βάσης είναι ανοιχτό και λειτουργεί αρμονικά, θα βιώνετε ένα βαθύ αίσθημα σχέσης με την φύση και την Γαία. Θα σέβεστε και θα αγαπάτε κάθε μορφή ζωής τα ζώα, τα φυτά, θα χαίρεστε να βρίσκεστε ανάμεσα σε δέντρα, ρυάκια σε βουνά κτλ. Η ζωή σας θα είναι γεμάτη ικανοποίηση από την ζωή σας πάνω στην γη και από τις σχέσεις σας με τα άλλα όντα. Θα αισθάνεστε την γη σαν ένα μεγάλο σπίτι, σαν ένα μεγάλο καταφύγιο που είναι δικό σας, όλων μας και μας ανήκει. Θα είστε πραγματικά ευγνώμονες για την ζωή σας πάνω στην γη.

Δυσαρμονική λειτουργία

Εάν το τσάκρα της βάσης σας λειτουργεί χωρίς ισορροπία ή δυσλειτουργεί τότε το πιο γνωστό σύμπτωμα είναι η εριστική συμπεριφορά. Αν είστε ευέξαπτοι, αν επαναστατείτε στην ιδέα της κατοχής αγαθών, του αισθήματος ασφάλειας ή σε αυτά που άλλοι προσπαθούν να σας δώσουν, πολλές φορές είναι και ενέργεια μέσω συναισθημάτων, τότε το τσάκρα της βάσης σας δεν λειτουργεί ομαλά. Αν είστε κλειστοί στην αγάπη, στα συναισθήματα, είναι η κλασσική συμπεριφορά άρνησης. Αρνείστε να δεχτείτε. Και ο οργανισμός στην προσπάθεια του να μην δεχθεί τις άλλες ενέργειες επαναστατεί και ερεθίζεται και έτσι γίνεται ευέξαπτος και θυμωμένος. Όμως ο οργανισμός θέλει να βιώσει κατά βάθος θετικά συναισθήματα και να ζει όμορφα. Έτσι αφού απορρίπτει τους άλλους στρέφεται προς τα μέσα. Προσπαθεί να βρει την καλοπέραση μέσα από τις υλικές απολαύσεις όπως το φαγητό, και το σεξ (συνήθως αυνανισμό) κατά το πλείστον. Ένα άτομο με δυσλειτουργικό τσάκρα της βάσης είναι θυμωμένο, ευέξαπτο, καλοπερασάκιας, λάγνος, και λαίμαργος, και δεν αποδέχεται τους άλλους κρατάει αποστάσεις, γίνεται ένας εγωιστής. Συνήθως τα άτομα αυτά είναι υπέρβαρα επειδή τους αρέσει η απόλαυση του φαγητού σε υπερβολικό βαθμό αλλά και επειδή παραμελούν τον εαυτό τους όπως παραμελούν τους άλλους και δεν θέλουν να μοχθήσουν έτσι δεν γυμνάζονται.
Οι πράξεις σας να επαναστατείτε γύρω σας ικανοποιώντας τις προσωπικές σας ανάγκες, σας κάνει ασυνείδητα να παραβλέπετε τις ανάγκες των άλλων. Σε ακραίες περιπτώσεις όταν αντιμετωπίζετε προκλήσεις και δυσκολίες αντιδράτε με το παραμικρό και γίνεστε βίαιοι, αναστατωμένοι και επιθετικοί. Υπάρχουν αισθήματα οργής και μίσους. Όλα αυτά είναι στην πραγματικότητα αμυντικοί μηχανισμοί. Τα αρνητικά συναισθήματα διώχνουν τις ενέργειες που προσπαθούν να εισέλθουν στο ενεργειακό σας σύστημα, λειτουργούν σαν φρουροί άρνησης άλλων ενεργειών προς εσάς. Σε μια ομαλή λειτουργία αυτά τα συναισθήματα έχουν αυτήν την χρήση και σκοπό, να διώξουν κάποια βλαβερή δόνηση. Αν όμως το άτομο έχει κάποιο ψυχικό τραύμα κάποιο ψυχικό μπλοκάρισμα του παρελθόντος που του έχει μείνει σαν τραύμα τότε αυτό ασκεί μεγάλη επιρροή στο ενεργειακό σύστημα και απωθεί κάθε νέα ενέργεια αγάπης, ή άλλη ενέργεια που προσπαθεί να εισέλθει στο ενεργειακό σύστημα του ατόμου. Αυτή η λειτουργία υπό τις συνθήκες κάποιου ψυχολογικού τραύματος ή μπλοκαρίσματος είναι μια δυσλειτουργία, μια ενεργειακή διαταραχή.
Αν το τσάκρα της βάσης σας είναι μπλοκαρισμένο ή κλειστό θα έχετε μικρές αντοχές στο ψυχολογικό και φυσικό επίπεδο, μπορεί να κουράζεστε εύκολα και να θέλετε να κοιμηθείτε παραπάνω. Πολλά πράματα στην ζωή θα σας ανησυχούν. Θα είστε συνέχεια με αισθήματα αβεβαιότητας. Θα σας λείπει η θέληση και η δύναμη να πετύχετε στόχους, θα εγκαταλείπετε εύκολα ότι ξεκινάτε ή θα χάνετε το ενδιαφέρον σας εύκολα. Θα αντιμετωπίζετε την ζωή στην Γη σαν καταναγκαστικό έργο και όχι σαν μια απόλαυση. Θα αναζητάτε απολαύσεις και θα αποφεύγετε τον μόχθο. Εάν αναπτύξετε τα υψηλά τσάκρα και παραμελήσετε το τσάκρα της βάσης θα έχετε ένα αίσθημα ότι δεν ανήκετε σε αυτό τον κόσμο. Αν το 2ο τσάκρα και το 3ο είναι επίσης μπλοκαρισμένα τότε ανορεξία μπορεί να εμφανιστεί.


2+-+%25CE%2599%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%259F+%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591
Ιερό Τσάκρα
Χρώμα: Πορτοκαλί
Στοιχείο: Νερό και κάθε υγρό
Αίσθηση: Γεύση
Βασική αρχή: Δημιουργική αναπαραγωγή του όντος
Αντιστοιχίες στο σώμα: Πυελική ζώνη, αναπαραγωγικά όργανα, νεφρά, ουροδόχος κύστη. Όλα τα βιολογικά υγρά όπως αίμα, σάλιο, έμμηνα κτλ.
Αδένες: Γενετικοί αδένες, ωοθήκες, προστάτης, όρχεις

Σκοπός και λειτουργία
Το δεύτερο τσάκρα βρίσκεται πάνω από τα γενετικά όργανα. Συνδέεται με το 1ο τσάκρα και ανοίγει προς τα εμπρός. Λαμβάνουμε και γονιμοποιούμε τις ενέργειες που διαποτίζουν την φύση, μέσω του ιερού τσάκρα.
Τα γενετικά όργανα και το ένστικτο της δημιουργίας νέας ζωής εδράζει εδώ και επηρεάζεται από το 2ο τσάκρα. Συνδέεται με την πηγή της βιολογικής ζωής το νερό, και ψυχολογικά είναι ο συναισθηματικός κόσμος.
Το νερό καθαρίζει και εξαγνίζει διότι είναι ο φορέας της ζωής, είναι αυτό που διώχνει τον θάνατο και ό,τι τον προκαλεί, όπως βλαβερές δονήσεις και ασθένειες. Καθαρίζει έτσι τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα. Στο φυσικό επίπεδο ένα ντους με τρεχούμενο νερό δίνει την εντύπωση της ροής ενέργειας προς εμάς. Υποσυνείδητα είναι η ροή θετικών συναισθημάτων προς εμάς. Με ένα ντους με τρεχούμενο νερό ανοιγόμαστε συναισθηματικά και ενεργειακά και έτσι οι εισερχόμενες θετικές δονήσεις μας ξεμπλοκάρουν. Με ανοιχτό το 2ο τσάκρα αντιμετωπίζουμε την ζωή σαν κάτι νέο, ως ένα νέο όμορφο ξεκίνημα. Οι νέες σχέσεις, τα νέα σχέδια, τα νέα ξεκινήματα συνδέονται με το 2ο τσάκρα.

Αρμονική λειτουργία
Ένα ανοιχτό και αρμονικό 2ο τσάκρα σας επιτρέπει να ανοίγεστε με ευκολία στους άλλους, ειδικά σε άτομα του αντίθετου φύλου. Η σεξουαλική ένωση με το τον σύντροφό σας, ανθίζει σε ένα δημιουργικό περιβάλλον. Αισθάνεστε την ανταλλαγή ενεργειών ειδικά από άτομα αντίθετου φύλου. Μπορείτε να αισθανθείτε τις σκέψεις των άλλων, μια ενέργεια σαν ένα άγγιγμα στην επιδερμίδα, συγχρονίζεστε εύκολα με τις σκέψεις και τα συναισθήματα του συντρόφου σας.

Δυσαρμονική λειτουργία
Το Ιερό τσάκρα ζωντανεύει και ανθίζει στην εφηβεία. Τότε είναι που μπορεί να δυσλειτουργήσει και να παραμείνει σε αυτήν την κατάσταση και στα επόμενα χρόνια. Οι εκπαιδευτές και οι δάσκαλοι σπάνια συνήθως δίνουν σεξουαλική διαπαιδαγώγιση στα παιδιά στην εφηβεία και ακόμα πιο σπάνια τα ενημερώνουν για την ενεργειακή τους κατάσταση. Κατά την διάρκεια της νηπιακής ηλικίας μπορεί να μην δόθηκε η απαραίτητη προσοχή και επαφή της μητέρας με το παιδί. Η επαφή είναι σημαντική για την ανταλλαγή δονήσεων από την μητέρα στο παιδί. Επίσης μπορεί οι γονείς να είχαν σταματήσει την σεξουαλική τους ζωή και με τις δονήσεις τους να επηρέασαν το παιδί. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η δυσλειτουργία του ιερού τσάκρα. Οι σεξουαλικές ενέργειες που αναπτύσσονται και δεν εκδηλώνονται βρίσκουν άλλο τρόπο έκφρασης όπως υπερβολικές σεξουαλικές φαντασιώσεις, καταπιεσμένες επιθυμίες. Το άτομο μπορεί να βιώνει το σεξ σαν ναρκωτικό για την εφορία των ουσιών που εκκρίνει ο εγκέφαλος κτλ.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κατανοήσετε ότι η σεξουαλικότητα σας έχει λοξοδρομήσει. Αυτές οι ενέργειες φέρουν αβεβαιότητα και σεξουαλική ένταση μεταξύ των φύλων και στην προσπάθεια σύναψης σχέσεων. Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι το άτομο να καταπιέζει τα συναισθήματα του να μην τα αφήνει να εκδηλώνονται, να έχει αποσύρει τις σεξουαλικές του κεραίες και να μην δίνει σημασία στα σεξουαλικά μηνύματα. Κατά την διάρκεια της εφηβείας ή μπορεί και αργότερα να μπλόκαρε τελείως την σεξουαλικότητα του. Συνέπεια αυτού είναι το άτομο αυτό να έχει χαμηλή  αυτοπεποίθηση και συναισθηματική παράλυση ,ακόμα και σεξουαλική ψυχρότητα. Μπορεί το άτομο να νιώθει ότι η ζωή δεν αξίζει και μπορεί να αποπειραθεί να βλάψει τον εαυτό του, όπως το να αυτοκτονήσει.3+-+%25CE%2597%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F+%25CE%25A0%25CE%259B%25CE%2595%25CE%2593%25CE%259C%25CE%2591
Το ηλιακό τσάκρα
Χρώμα: Κίτρινο - Χρυσό
Στοιχείο: Φωτιά
Αίσθηση: Όραση
Βασική αρχή: Μορφοποίηση των πραγμάτων
Αντιστοιχίες στο σώμα: Μέση, υπογάστριο, πεπτικό σύστημα, στομάχι, συκώτι, σπλήνα, χολή, αυτόνομο νευρικό σύστημα
Αδένες: Πάγκρεας

Σκοπός και λειτουργία
To τρίτο τσάκρα (Ηλιακού πλέγματος) τοποθετείται δύο δάχτυλα πιο πάνω από τον ομφαλό και ανοίγει προς τα εμπρός. Η λειτουργία του είναι αρκετά περίπλοκη.
Αντιπροσωπεύει τον ήλιο και το ενεργειακό μας κέντρο. Απορροφάμε την ηλιακή ακτινοβολία μέσω του τρίτου τσάκρα η οποία τρέφει το αιθερικό μας σώμα και ενεργοποιεί και διατηρεί το υλικό μας σώμα. Επίσης τα συναισθήματα μας φεύγουν από το τρίτο τσάκρα με την μορφή δονήσεων.
Η έδρα της προσωπικότητας μας βασίζεται στις δονήσεις του τρίτου τσάκρα. Η κοινωνική μας υπόσταση, η επιθυμία μας να επιβεβαιωνόμαστε, η θέληση μας να πετυχαίνουμε, η δίψα μας για δύναμη, όλα αυτά επηρεάζονται από το τσάκρα του ηλιακού μας πλέγματος, το τρίτο τσάκρα.
Η πιο σημαντική του λειτουργία είναι ότι εξαγνίζει τις δονήσεις των κατώτερων τσάκρα.
Επιθυμίες και ευχές φιλτράρονται από το 3ο τσάκρα και καθαρές αγνές δονήσεις περνούν προς τα ανώτερα τσάκρα που είναι πιο πνευματικά. Ένα μπλοκάρισμα στο τρίτο τσάκρα έχει ως συνέπεια διεστραμμένες δονήσεις να περνάνε προς τα πνευματικά τσάκρα διαμορφώνοντας μια προσωπικότητα όπως θα λέγαμε βαθιά πνευματική αλλά σατανική και διεστραμμένη, αποκλίνουσα του φυσιολογικού.
Ένα υπερδιεργεμένο τρίτο τσάκρα αναζητά υπερβολικά την αγνότητα, απεχθάνεται κάθε βρώμικη σκέψη και συμπεριφορά και μπορεί να οδηγησει τον άνθρωπο στην απομόνωση, διότι βλέπει παντού γύρω του ακάθαρτες σκέψεις και συμπεριφορές και έτσι αναζητά την προστσία στου σε ένα ψυχικά αποστειρωμένο περιβάλλον.
Η σωστή λειτουργία του πρέπει να είναι στο μέσο, ούτε μπλοκαρισμένο ούτε υπερδιεργεμένο.
Το ηλιακό πλέγμα συνδέεται απευθείας με το αστρικό σώμα, το οποίο είναι το κέντρο των ευχών και επιθυμιών μας. Αν αποδεχόμαστε τα συναισθήματα μας, τις ευχές μας και τις εμπειρίες της ζωής μας αυτό θα βοηθήσει στην ηρεμία του ηλιακού πλέγματος και στο άνοιγμα του τρίτου τσάκρα προς τα εμπρός αυξάνοντας το εσωτερικό μας φως και την ζωή μας στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής. Αν δεν αποδεχόμαστε την ζωή το τρίτο τσάκρα παραμένει μπλοκαρισμένο και δυσλειτουργεί δημιουργώντας εντάσεις  για το θέμα της επιβίωσης, ανικανοποίητους πόθους και επιθυμίες κτλ.
Η διάθεση μας επηρεάζεται από την ένταση του εσωτερικού μας φωτός. Όταν το τρίτο τσάκρα είναι ανοιχτό αισθανόμαστε γεμάτοι από την ζωή, πλήρης χαράς και εσωτερικής αγαλλίασης. Εάν είναι μπλοκαρισμένο αισθανόμαστε σκοτεινοί και σε έλλειψη ισορροπίας. Επίσης είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτές τις δονήσεις εκπέμπουμε προς τα έξω και στους άλλους και τους μεταδίδουμε το πώς αισθανόμαστε. Έτσι άλλοι θα μας αποφύγουν και άλλοι θα μας παρηγορήσουν, άλλους θα έλκουμε και άλλους θα απωθούμε.
Επίσης αντιλαμβανόμαστε τις δονήσεις των άλλων ανθρώπων, δηλαδή την ψυχική τους λειτουργία η οποία καθορίζεται από το τι σκέφτονται και τι προθέσεις έχουν, με το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Όταν αισθάνεστε ένα προαίσθημα για κάποιον, τότε μιλάει το τρίτο τσάκρα σας.

Αρμονική λειτουργία
Αισθάνεστε ειρήνη και εσωτερική αρμονία με τον εαυτό σας και την ζωή γενικά και την θέση σας στον κόσμο μέσα. Έχετε αποδεχθεί το πώς είστε ολοκληρωτικά και αισθάνεστε σεβασμό για το πώς είναι οι άλλοι, τόσο ψυχικά όσο και εμφανισιακά. Επίσης έχετε αποδεχτεί τις επιθυμίες, τα συναισθήματα και τις ευχές και τις εμπειρίες σας στην ζώη.
Ό,τι και να σας έρθει στην ζωή το υποδέχεστε καλοπροαίρετα γνωρίζοντας ότι κάτι θα μάθετε από κάθε διαδικασία καλή ή κακή. Ο τρόπος αποδοχής σας του εαυτού σας και του κόσμου σας οδηγεί σε μια πληρότητα και μια βαθιά ένωση με το παν. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να συνδυάζεται με την λειτουργία του τσάκρα της βάσης που παράγει την αντίληψη για την επιβίωση. Αποδέχεστε κάθε μεριά της ζωής και προπάντων τις δυσκολίες της ζωής. Έχετε ισχυρό αίσθημα επιβίωσης και ισχυρό αίσθημα γνώσης, ότι θα αντιμετωπίσετε κάθε τι την ζωή και θα αποδεχτείτε την ζωή όπως και να σας έρθει. Αυτό σας δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας και το τρίτο τσάκρα λειτουργεί αρμονικά σε εσάς.
Επιπρόσθετα εάν το τρίτο μάτι, 6ο τσάκρα και το τσάκρα του στέματος, 7ο τσάκρα είναι επίσης ανοιχτά αναγνωρίζετε ότι όλα τα υλικά όντα και υπάρξεις είναι διάφορες συχνότητες ενέργειας. Από την στιγμή που αναγνωρίζετε την ύπαρξη σαν διαφορετικές συχνότητες ενέργειας και εσείς είστε πλήρως ανοιχτοί με τα ανώτερα τσάκρα σας, συνδέεστε με κάθε συχνότητα της υπάρξεως. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάθε σκέψη σας και ευχή και επιθυμία σας να εκπληρώνεται αμέσως αφού υπάρχει ο συντονισμός των ανώτερων ενεργειών. Έτσι κάθε τι που αναζητάτε το ελκύετε προς τα εσάς μέσω των ανώτερων τσάκρα σας και της έκφρασης των επιθυμιών σας από το τρίτο τσάκρα προς το περιβάλλον.

Δυσαρμονική λειτουργία
Όταν το τρίτο τσάκρα δυσλειτουργεί, θέλετε να εκμεταλλεύεστε το κάθε τι σύμφωνα με τις δικές σας επιθυμίες, θέλετε να ελέγχετε τα πάντα να κατακτάτε και να ασκείτε παντού την ισχύ σας. Μπορεί να είστε ένας δυνάστης ενώ εσείς να αισθάνεστε ηγέτης.
Μια εσωτερική ανησυχία και δυσαρέσκεια σας διακατέχει. Αναπτύσσετε ένα χαρακτήρα που θέλει συνεχώς να είναι υπερδραστήριος και απασχολούμενος. Αυτή η υπερδραστήρια ενασχόληση είναι ο τρόπος σας να καλύπτετε την ανεπάρκεια των επιθυμιών σας. Το τρίτο τσάκρα σχετίζεται με τις επιθυμίες και όταν είναι μπλοκαρισμένο και δεν ρέει η ενέργεια προς αυτό, γίνεστε ανικανοποίητοι στις επιθυμίες σας και αρχίζετε να διαμορφώνετε όλη την προαναφερθείσα συμπεριφορά. Η υπέρδραστηριότητα σας δεν σας αφήνει να χαλαρώσετε, να αφήσετε λίγο τα πράματα, να σταματήσετε να τα ελέγχετε συνεχώς. Πρέπει να καταλάβετε ότι η υλική ευμάρεια και η αναγνώριση δεν θα σας δώσουν την ευτυχία που αναζητάτε με τις επιθυμίες σας.
Η αποδοχή και η υλική ευμάρεια είναι σημαντικά για εσάς. Τα αληθινά αισθήματα σας είναι μπλοκαρισμένα και αδυνατείτε να τα εκφράσετε. Αναστατώνεστε εύκολα και γίνεστε εριστικοί. Ο θυμός είναι μια μορφή έκφρασης των ανικανοποίητων συναισθημάτων σας και του θυμού που μαζεύατε τόσο καιρό κάθε φορά που δεν είχατε αυτό που θέλατε. Συχνά ερεθίζεστε με θυμό όταν δεν παίρνετε αυτό που θέλετε. Μπορεί να πιστεύετε ότι υπάρχουν εμπόδια από το να αποκτήσετε αυτό που θέλετε. Σε μακροχρόνιες καταστάσεις μπλοκαρίσματος όταν έρχεστε αντιμέτωποι με δυσκολίες δεν αντέχετε και νευριάζετε και σιγά-σιγά αυτό γίνεται με όλο και μικρότερες αντοχές με αποτέλεσμα να νευριάζετε τελικά με το παραμικρό. Αρχίζετε να βλέπετε παντού αποτυχίες και σκέφτεστε συνέχεια άσχημα πράγματα και έτσι δημιουργείτε συνέχεια κακές υποθετικές εξελίξεις των υποθέσεων σας. Βλέπετε παντού το κακό. Τελικά βλέπετε παντού δυστυχία όπου και αν στραφείτε.4+-+%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591+%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A3+%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2594%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3
Το τσάκρα της καρδιάς
Χρώμα: Πράσινο, ροζ, χρυσό.
Στοιχείο: Αέρας
Αίσθηση: Αφή
Βασική αρχή: Αφιέρωση, εγκατάλειψη του εγώ για το χατίρι και τις ανάγκες των άλλων.
Αντιστοιχίες στο σώμα: Καρδιά, πάνω πλάτη, θώρακας και θωρακική κοιλότητα, κάτω περιοχή των πνευμόνων, αίμα και κυκλοφοριακό σύστημα και δέρμα.
Αδένες: Θύμος αδένας, ο οποίος ελέγχει και ρυθμίζει το λεμφικό σύστημα και διεγείρει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σκοπός και λειτουργία
Το 4ο τσάκρα τοποθετείται στο κέντρο του στήθους στο ύψος της καρδιάς και ανοίγει προς τα εμπρός. Είναι το κέντρο του συστήματος όλων των τσάκρα και συνδέει τα ΧΑΜΗΛΑ τσάκρα που είναι υπεύθυνα για την ύπαρξη στο φυσικό επίπεδο, τα συναισθήματα, με τα ΥΨΗΛΑ τσάκρα που είναι υπεύθυνα για την νοητική και ψυχική λειτουργία.
Το τσάκρα της καρδιάς είναι ένα πολύ σημαντικό τσάκρα. Με το τσάκρα της καρδιάς έχουμε την ικανότητα να ταυτιζόμαστε συναισθηματικά με άλλους και να ανιχνεύουμε τα συναισθήματα τους αλλά και να συμπαθούμε τους άλλους και να τους στέλνουμε συναισθήματα.
Συντονιζόμαστε με τις κοσμικές δονήσεις και αντιλαμβανόμαστε την ομορφιά της φύσης της μουσικής, της τέχνης, της ζωγραφικής, της γλυπτικής κτλ. Εδώ όλες οι εικόνες οι λέξεις και οι ήχοι μεταμορφώνονται σε συναισθήματα.
Όλη η λαχτάρα για βαθιά ενδόμυχη επικοινωνία για ενότητα, αρμονία, αγάπη, ακόμη και έλεος, πόνο, φόβο αποχωρισμού ή χάσιμο της αγάπης, εκδηλώνεται με το τσάκρα της καρδιάς.
 Όταν είναι εντελώς ανοιχτό, αποτελεί το κέντρο της αληθινής χωρίς όρους αγάπης.
Όταν αυτή η άνευ όρων αγάπη συνδέεται με τα υψηλότερα τσάκρα μεταμορφώνεται σε Μπχακτί, η ιερή Αγάπη, η οποία μας οδηγεί σε μια ένωση συναισθηματική όλων των όντων και σε μια δράση αλληλοβοήθειας των όντων. Αυτό στο φυσικό επίπεδο μεταφράζεται ως αλληλοβοήθεια μεταξύ των όντων και απέραντη αγάπη.
Στο πνευματικό επίπεδο μεταφράζεται ως ικανότητα διαίσθησης των συναισθημάτων, σκέψεων, και προθέσεων των άλλων τηλεπαθητικά. Αυτή είναι η ένωση, μια συναισθηματική ένωση και επιρροή αυτών με δονήσεις ωφέλιμες, δονήσεις αγάπης.
Η διαδρομή προς αυτήν την κατεύθυνση περνά μέσα από την κατανόηση και αποδοχή του εαυτού μας. Και μετά από αυτό γίνεται η κατανόηση και αποδοχή των άλλων. Κατανοώντας τα σφάλματα μας, και δείχνοντας ανοχή και αγάπη στον εαυτό μας αποκτάμε την εμπειρία και το συναίσθημα εκείνο που θα μας κάνει να είμαστε ανεκτικοί προς τους άλλους. Η κατανόηση και αγάπη προς τους άλλους περνά μέσα από τις δικές μας περιπτώσεις αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα τα δικά μας και δείξαμε αγάπη στο εαυτό μας το ίδιο πρέπει να εφαρμόσουμε και προς τους άλλους. Αυτό το συναίσθημα αγάπης είναι η άνευ όρων αγάπη διότι αντιμετωπίζουμε τους άλλους σαν να είμαστε εμείς, σαν να τα προβλήματα τους να είναι δικά μας τα οποία πρέπει να λυθούν με την ίδια κατανόηση και αγάπη που δείξαμε στο εαυτό μας.
Με την κάθε μας άρνηση και απόρριψη, παράγουμε ξανά χωρισμό και αρνητικότητα. Αντ’ αυτού μία θετική και γεμάτη αγάπη αποδοχή, ένα ναι που να το εννοούμε, παράγει δονήσεις από τα τσάκρα μας προς τα έξω που εξουδετερώνουν αρνητικές σκέψεις και  συναισθήματα. Ένα πραγματικό ναι αποδοχής της κατάστασης του άλλου κάνει τον άλλο να εκδηλωθεί με σκοπό την αποφόρτιση των δονήσεων που του προκαλούν την προβληματική λειτουργία. Ένας θυμωμένος για παράδειγμα με το που δει πραγματική αποδοχή από τον άλλο θα θελήσει να εκδηλώσει τον θυμό του σαν παράπονο ή σαν πρόβλημα ή με άλλον τρόπο ώστε να τον αποβάλλει και να απελευθερωθεί από αυτήν την προβληματική κατάσταση. Σε επίπεδο πνευματικό, όποιος έχει το χάρισμα της εμπάθειας συνδέεται απομακρυσμένα με δονήσεις άλλων οι οποίοι δονούνται σε προβληματικές για την ισορροπία της ψυχής συχνότητες. Κάποιος γιόγκι της φιλοσοφίας της άνευ όρων αγάπης αισθάνεται το πρόβλημα του άλλου ως δικό του λόγω της συναισθηματικής ένωσης. Με τις δικές του δονήσεις μπορεί να απελευθερώσει το άλλο άτομο από το πρόβλημα που το βασανίζει και όλα αυτά απομακρυσμένα σε επίπεδο πνευματικό. Όλα αυτά γίνονται με ένα ανοιχτό τσάκρα της καρδιάς και με την άνευ όρων αγάπη.
Με το τσάκρα της καρδιάς κατέχουμε ένα μεγάλο δυναμικό για θεραπεία του εαυτού μας όσο και των άλλων. Εάν υποφέρετε από πόνους, αρρώστιες, με την εστίαση της προσοχής σας στο ευπαθές όργανο ή σημείο και ενεργοποιώντας συναισθήματα αγάπης μπορείτε να βοηθήσετε στην θεραπευτική διαδικασία του οργάνου αυτού σε τρομακτικό γρήγορο ρυθμό. Εάν μάθουμε να αγαπάμε από τα βάθη της καρδιάς μας και να αποδεχόμαστε τους άλλους με τα προβλήματα τους (και να μην τους διώχνουμε διότι είναι φτωχοί, λερωμένοι, αγενείς κτλ), αν μάθουμε να αντέχουμε τις αρνητικές δονήσεις των άλλων και να τους αποδεχόμαστε σαν υπάρξεις (όχι να αποδεχόμαστε τις βλαπτικές τους δονήσεις, αποδεχόμαστε τον άνθρωπο όχι την λάθος λειτουργία του) τότε μπορούμε να γίνουμε πραγματικά όντα που θα αντέχουν στο κακό αλλά και θα θεραπεύουν τις αρνητικές δονήσεις των τσάκρα των άλλων όντων μέσω της αγάπης.
Το τσάκρα της καρδιάς ακτινοβολεί χρώματα όπως πράσινο, ροζ, και μερικές φορές χρυσό. Το πράσινο είναι το χρώμα της θεραπείας, της συμπάθειας και της αρμονίας. Αν ένα φωτισμένο ον όπως κάποιος που βλέπει την αύρα δει καθαρά, ένα ζωντανό πράσινο χρώμα στο τσάκρα της καρδιάς αυτό θα σήμαινε την ικανότητα ενός ανθρώπου να μπορεί να θεραπεύει, ενώ μια αύρα με χρυσό και ροζ θα έδειχνε ένα άνθρωπο που ζει σε αγνή και άνευ όρων αγάπη για το Θείο. Μέσα στο τσάκρα της καρδιάς βρίσκονται τα πιο ζωντανά συναισθήματα αγάπης. Επίσης το τσάκρα αυτό καθορίζει την διαύγεια του τρίτου ματιού, για αυτό σχολές της ανατολής ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο και δίνουν τόση σημασία στο άνοιγμα του τσάκρα της καρδιάς.

Αρμονική λειτουργία
Όταν λειτουργεί σε αρμονία με όλα τα άλλα τσάκρα, ένα τελείως ανοιχτό τσάκρα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο γύρω σας και να ενώσει, να συμφιλιώσει, ή να γιατρέψει τα πρόσωπα που σας περιβάλλουν. Όλη η ύπαρξη σας ακτινοβολεί θερμή αγάπη και ευτυχία. Αυτή η θαυμαστή ακτινοβολία ανοίγει τις καρδιές των άλλων γύρω σας, δημιουργώντας εμπιστοσύνη, χαρά μεταξύ σας. Ένα αίσθημα συμπόνοιας και θέλησης να βοηθήσετε τους άλλους έρχεται τελείως φυσικά σε εσάς.
Αγαπάτε για να αισθάνονται οι άλλοι την αγάπη και αυτό σας φέρνει ευτυχία. Κίνητρο σας είναι να χαρίζετε αγάπη και χαρά χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα. Η καρδιά σας είναι μέσα σε όσα κάνετε. Αγαπάτε άνευ όρων ΟΛΟΥΣ.
Μέσα από αυτήν την σοφία, βλέπετε τον κόσμο και τις προσωπικές σας εμπειρίες με ένα νέο φως. Δεν βλέπετε πια την ζωή από απόσταση. Βλέπετε όλη την ζωή ως δικιά σας ζωή, τις πράξεις των άλλων άμεσα συνδεδεμένες με τις δικές σας ή σαν να είναι δικές σας. Στην πιο αγνή της μορφή η σοφία αυτή οδηγεί στην Θεία Αγάπη και την ευδαιμονία.
Όλα είναι Αγάπη!

Δυσαρμονική λειτουργία
Ένα δυσαρμονικό τσάκρα της Καρδιάς μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους.
Μπορεί να αισθάνεστε την ανάγκη να είστε παρόντες για να βοηθάτε τους άλλους αλλά να θέλετε αναγνώριση των πράξεων σας ως ανταπόδοση των πράξεων σας. Εάν οι προσπάθειες σας δεν είναι ικανοποιητικές μπορεί να αισθάνεστε βαθιά απογοητευμένοι.
Μπορεί να αισθάνεστε πανίσχυροι και αρκετά δυνατοί ώστε να δώσετε από την δύναμη σας στους άλλους αλλά ανίκανοι να δεχτείτε την ανταπόκριση των άλλων και έτσι την αγάπη τους. Αισθήματα στοργής, τρυφερότητας μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα μπροστά σε άλλους και να νομίζετε ότι είναι μέρος του αδύναμου χαρακτήρα σας.
Μπορεί να είστε βαθιά πληγωμένοι από ερωτική απόρριψη, ειδικά μετά από προσπάθεια εξωτερίκευσης των συναισθημάτων σας. Όταν συμβαίνει αυτό νιώθετε να αποτραβιέστε πίσω στο καβούκι σας. Είστε απογοητευμένος και θλιμμένος. Θέλετε να δώσετε αγάπη αλλά ο φόβος της απόρριψης το κάνει αυτό αδύνατο. Μπορεί να νομίζετε ότι δεν πετυχαίνετε στην αγάπη. Μπορεί να αποζημιώνετε την έλλειψη αγάπης σας με το να υιοθετήσετε μια άκρως φιλική συμπεριφορά, αντιμετωπίζοντας όμως τους ανθρώπους απρόσωπα, απομακρυσμένα λόγω της απόστασης που θέλετε να έχετε από τα συναισθήματα τους, και έτσι να καταλήγετε σε μια μη γνήσια συμπεριφορά προς τους άλλους. Από την μια θα δείχνετε φιλικός και από την άλλη απόμακρος ώστε να μην δεχθείτε άλλα χτυπήματα στα συναισθήματα σας.
Εάν το τσάκρα της καρδιάς κλείσει εντελώς θα είστε ψυχροί και άκαρδοι. Θα είστε εντελώς εκτός ισορροπίας και θα υποφέρετε από κατάθλιψη. Έτσι η δυστυχία θα είναι ο δρόμος της ζωής για εσάς.


5+-+%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591+%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A5+%25CE%259B%25CE%2591%25CE%2599%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A5
Το τσάκρα του λαιμού
Χρώμα: Ανοιχτό γαλάζιο, πράσινο-μπλε
Στοιχείο: Αιθέρας
Αίσθηση: Ακοή
Βασική αρχή: Συντονισμός του ''Είναι''
Αντιστοιχία στο σώμα: Λαιμός, αυχένας, σαγόνια, αυτιά, φωνή, τραχεία, βρογχικοί σωλήνες, άνω μέρος των πνευμόνων, οισοφάγος μπράτσα.
Αδένες: Θυρεοειδής, ο οποίος ρυθμίζει την μεταβολή του φαγητού σε ενέργεια μέσω του μεταβολισμού. Ελέγχει την ποσότητα του ασβεστίου στο αίμα και παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του σκελετού.

Σκοπός και λειτουργία
Το 5ο τσάκρα του λαιμού βρίσκεται μεταξύ του αυχένα και του λάρυγγα. Ανοίγει προς τα εμπρός και συνδέεται με ένα δευτερεύον τσάκρα στον αυχένα που ανοίγει προς τα πίσω. Τα δύο αυτά τσάκρα θεωρούνται σαν ένα και περιγράφονται ως τσάκρα του λαιμού. Το τσάκρα του λαιμού είναι το κέντρο έκφρασης του ανθρώπου. Θεωρείται ως το πρώτο από τα υψηλά τσάκρα, η γέφυρα μεταξύ των χαμηλών τσάκρα και των υψηλών τσάκρα της κεφαλής.
Στην κεφαλή αναπτύσσονται οι σκέψεις και στα χαμηλά τσάκρα καρδιάς και ηλιακού πλέγματος τα συναισθήματα. Το τσάκρα του λαιμού μετατρέπει τα συναισθήματα σε σκέψεις και μεταφέρει την ενέργεια της κουνταλίνη από κάτω προς τα άνω. Μέσω του τσάκρα του λαιμού οι ενέργειες όλων των κάτω τσάκρα εκφράζονται προς τα έξω. Εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, το γέλιο, τη χαρά, τον θυμό, την αγάπη, τις ανησυχίες μας για επιβίωση, την πληρότητα μας από την ύπαρξη μας πάνω στην γη κτλ.
Σαν στοιχείο έχει τον αιθέρα. Ο αιθέρας στις διδασκαλίες της γιόγκα δημιουργεί όλα τα άλλα στοιχεία που είναι η γη, ο αέρας, η φωτιά και το νερό. Μέσω του αιθέρα μεταδίδεται ο ήχος και επικοινωνούν τα πνεύματα. Η διακοή χρησιμοποιεί τον αιθέρα για να ενώνονται όλα τα όντα τηλεπαθητικά και να επικοινωνούν μέσω των σκέψεων, ως ήχος.
Όσο περισσότερο αναπτύσσουμε το τσάκρα του λαιμού τόσο περισσότερο ξεχωρίζουμε τις σκέψεις μας ως λογική, συναισθήματα και επιθυμίες. Μόλις ξεχωρίσουμε και εντοπίσουμε πότε αυτές οι σκέψεις παράγονται, δεν επιτρέπουμε η μία να υπερισχύει της άλλης. Έτσι δεν παρασυρόμαστε από συναισθήματα που δεν θέλουμε ή από επιθυμίες ακόλαστες ή η λογική μας δεν γίνεται εμπόδιο στα συναισθήματα μας ή τον φιλοσοφικό τρόπο σκέψης, δεν εξορθολογίζουμε τα πάντα εις βάρος του πνεύματος, δεν καταλήγουμε στην σκληρή επιστημονική λογική απουσίας του Θεού ή της έλλειψης πρόνοιας ή παρέμβασης του. Αρχίζουμε και αποκτούμε μια λογική πιο πάνω από την σκληρή επιστημονική λογική, αρχίζουμε να αποκτούμε μια μεταφυσική - πνευματική λογική.
Ο αθέρας επίσης ορίζεται ως Ακάσα. Είναι το υλικό αυτό, πάνω στο οποίο καταγράφονται ως παγκόσμια μνήμη όλα όσα έχουν γίνει. Επειδή ο αιθέρας αποτελεί το υλικό μνήμης των σκέψεων (λογικών, συναισθηματικών, επιθυμιών κτλ) του ανθρώπου, όποιος αναπτύσσει το τσάκρα του λαιμού έχει πρόσβαση σε αυτό το υλικό, το αιθέρα και τηλεπαθητικά μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για το τι έχει γίνει στις σκέψεις των όντων. Όποιος όμως μπορεί και βλέπει τις σκέψεις που έχουν γίνει, μπορεί και να δει το τι έχει γίνει ιστορικά στα όντα αυτά. Έτσι ο αιθέρας Ακάσα αποτελεί ένα βιβλίο ιστορίας των σκέψεων των όντων όλου του αστρικού κόσμου, όχι μόνο των ανθρώπων.
Η αισθητήρια λειτουργία της ακοής συνδέεται με το 5ο τσάκρα. Στον υλικό κόσμο αυτή η λειτουργία συνδέεται με την ακοή, στον πνευματικό με την τηλεπαθητική διακοή.
Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που αναπτύσσει το 5ο τσάκρα θα αρχίσει να ακούει φωνές, τις φωνές άλλων όντων οι οποίες μεταδίδονται μέσω του αιθέρα. Επίσης μπορεί να λαμβάνει μέσω της διακοής πληροφορίες από το παρελθόν, από τις σκέψεις των όντων που καταγράφονται στον αιθέρα.

Αρμονική λειτουργία
Όταν το τσάκρα του λαιμού είναι εντελώς ανοιχτό, τα συναισθήματα σας, οι σκέψεις σας και η εσωτερική σας γνώση, εκφράζονται ανοιχτά και δίχως φόβο. Εκφράζετε την εσωτερική σας ειλικρίνεια προς τον εαυτό σας και στους άλλους με την ορθή στάση σας απέναντι τους.
Κατέχετε την ικανότητα να εκφράζετε πλήρως τον εαυτό σας με όλη σας την προσωπικότητα και ταυτόχρονα παραμένετε σιωπηλός και ακούτε τους άλλους με όλη σας την καρδιά και την κατανόηση.
Ο λόγος σας είναι πλούσιος και χρωματιστός, τέλεια καθαρός, και η φωνή σας μελωδική. Όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες έχετε τις αντιστάσεις να πείτε “όχι”, εάν αυτό ακριβώς θέλετε.
Δεν επηρεάζεστε και παρασύρεστε από τους άλλους και τις γνώμες τους. Διατηρείτε την ανεξαρτησία σας, την ελευθερία σας, και την αποφασιστικότητα σας. Δεν έχετε προκαταλήψεις απέναντι στους άλλους. Είστε ανοιχτοί και σε εγρήγορση της πραγματικότητας και έχετε συνείδηση της εσωτερικής φωνής που σας καθοδηγεί.
Εμπιστεύεστε τον εαυτό σας στα χέρια αυτής της καθοδήγησης. Έχετε την ικανότητα να επικοινωνείτε με την ζωή από όλες τις σφαίρες – πεδία της ύπαρξης και μπορείτε να μεταδίδετε σε όντα τις γνώσεις σας, ακόμη και άλλων πεδίων χωρίς φόβο για τις αντιδράσεις τους και τις απόψεις τους.

Δυσαρμονική λειτουργία
Εάν οι ενέργειες του τσάκρα του λαιμού σας είναι μπλοκαρισμένες τότε ο σύνδεσμος επικοινωνίας μεταξύ του νου και των συναισθημάτων είναι μπλοκαρισμένος. Η ενέργεια από το τσάκρα της καρδιάς δυσκολεύεται να περάσει προς το τσάκρα του στέμματος. Είτε βρίσκετε δύσκολο να εκφραστείτε με συναισθήματα ή κρύβεστε μέσα στην πνευματική σας συμπεριφορά και αρνείστε τα συναισθήματα σας και το δικαίωμα να ζείτε για να εκφράζεστε και να ακούγεστε από τους άλλους. Τα μόνα συναισθήματα που επιτρέπετε είναι αυτά που εσείς κρίνετε και που δεν αντικρούονται με την κριτική των ανθρώπων γύρω σας. Έχετε ένα μη συνειδητό συναίσθημα ενοχής και οι φόβοι σας σας εμποδίζουν από το να εκδηλώσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας και τον αληθινό εαυτό σας. Τελικά δεν μπορείτε να εκφράσετε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας ελεύθερα.
Η ομιλία σας μπορεί να είναι θορυβώδης, μη ευχάριστη, και επιθετική, ή παγερή, αδιάφορη για τους άλλους και ξύλινη χωρίς συναίσθημα. Μπορεί να τραυλίζετε. Μπορεί  η φωνή σας να είναι δυνατή, αλλά τα λόγια σας χωρίς βάθος. Προσπαθείτε να δείχνετε δυνατοί με την φωνή σαν να δηλώνετε ότι αυτή είναι η έλλειψη σας, η αδυναμία έκφρασης. Δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας καμία αδυναμία και πολύ πιθανό να θέτετε τον εαυτό σας κάτω από πολύ πίεση. Χρησιμοποιείτε υπερβολικές τεχνικές έκφρασης για να χειριστείτε τους άλλους ή να έλκετε την προσοχή στον εαυτό σας. Ωστόσο μπορεί να κατέχετε βαθιά εσωτερική γνώση αλλά φοβάστε να ζήσετε και να εκφραστείτε επειδή φοβάστε την κριτική των άλλων και τι θα πουν για εσάς. Για να εκφράσετε αυτήν την εσωτερική γνώση μπορεί να καταφεύγετε σε εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης όπως η ποίηση, ζωγραφική, μουσική κτλ και αυτό μπορεί να σας ωφελήσει με το να μοιράζεστε αυτά τα έργα με άλλους. Αδυνατείτε να εκφραστείτε ικανοποιητικά αν όχι εντελώς. Μπορεί να αποσυρθείτε από τους άλλους. Μπορεί να είστε ντροπαλοί, ήσυχοι, και όταν μιλάτε να επιλέγετε ασήμαντα θέματα. Συνήθως κομπιάζετε όταν πάτε να εκφραστείτε και δεν έχετε καλή επικοινωνία με τους άλλους. Αυτό σας κάνει να μην έχετε εμπιστοσύνη στην εσωτερική σας καθοδήγηση και να μην εκδηλώνετε τις εσωτερικές σας δυνάμεις.
Εάν δεν αναπτύξετε το τσάκρα του λαιμού θα βρεθείτε εγκλωβισμένοι σε ένα περιορισμένο χώρο έκφρασης και ανάπτυξης πίσω από εμπόδια και τοίχους που εσείς τα αφήσατε να σας φυλακίσουν. Και οι αβεβαιότητες θα κυριαρχούν στην ζωή σας. Αρχίστε να εκφράζεστε για να απελευθερωθείτε.


6+-+%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%25A4%25CE%259F+%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2599
Το τρίτο μάτι
Χρώμα: Indigo, κίτρινο, κίτρινο-πράσινο ή βιολετί
Αίσθηση: Όραση ακοή, όσφρηση, γεύση, αφή και ένστικτο
Βασική αρχή: Γνώση της ύπαρξης
Αντιστοιχίες στο σώμα: Πρόσωπο, αυτιά, μάτια, μύτη, ιγμόρεια, κεντρικό νευρικό σύστημα
Αδένες: Υπόφυση. Μερικές φορές αναφέρεται σαν τον “κύριο αδένα”. Αυτός ο αδένας είναι ο μαέστρος σε μια ορχήστρα. Διευθύνει με την λειτουργία του άλλους αδένες.
(εκκρίνει ουσίες προς αυτούς και με αυτό τον τρόπο τους δίνει εντολές και τους ενεργοποιεί ώστε αυτοί με την σειρά τους να εκκρίνουν ουσίες για τις λειτουργίες του σώματος)

Σκοπός και λειτουργία
Το 6ο τσάκρα ή τρίτο μάτι, βρίσκεται πίσω από την γέφυρα της μύτης στο κέντρο των φρυδιών και ανοίγει προς τα εμπρός. Η λειτουργία του συνδέεται με την υπόφυση. Εδώ λαμβάνει μέρος η συνείδηση του όντος. Είναι η έδρα των υψηλών μας νοητικών ικανοτήτων. Στο υλικό επίπεδο η υπόφυση είναι το κέντρο εντολών του νευρικού συστήματος. Αν και το ίντιγκο, είναι το χρώμα που εμφανίζεται στο τρίτο μάτι, κίτρινο, κίτρινο-πράσινο και βιολετί μπορεί να εμφανιστούν κατά τον διαλογισμό. Αυτά τα χρώματα σημαίνουν διαφορετικές λειτουργίες και διαφορετικά επίπεδα συνείδησης. Για παράδειγμα, ορθολογιστικές σκέψεις ή πνευματικές καταστάσεις μπορούν να παράγουν κίτρινο χρώμα, διαίσθηση και ευρύτερη επίγνωση δίνουν ένα βαθύ μπλε και η λειτουργία του ενστίκτου ένα βιολετί χρώμα.
Κάθε πραγμάτωση πράξεων στην ζωή μας ξεκινάει με μία σκέψη και μια προβολή της εικόνας του έργου που θέλουμε να πραγματώσουμε. Με τις διανοητικές μας ικανότητες συνδεόμαστε με την διαδικασία της εκδήλωσης μέσω του τρίτου ματιού. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όλη η γνώση που εκδηλώνεται στην Δημιουργία, υπάρχει εκ των προτέρων. Αυτή η γνώση περιέχεται μέσα σε μια αγνή ύπαρξη με τον ίδιο τρόπο που ένας σπόρος περιέχει όλες τις πληροφορίες να εκδηλώσει ένα φυτό. Το άμορφο ον εκδηλώνει αρχικά ένα υπόδειγμα δονήσεων. Έπειτα μετά από τις πρώτες δονήσεις, κάθε βήμα εξέλιξης δημιουργεί νέες δονήσεις. Από το αιθερικό ον προς το πυκνό υλικό ον, όλα τα επίπεδα δημιουργίας περιέχονται στην ανθρώπινη ζωή. Αυτά τα επίπεδα δημιουργίας αντιπροσωπεύουν τα τσάκρα με τα διαφορετικά επίπεδα δονήσεων τους. Η διαδικασία της εκδήλωσης λαμβάνει μέρος μέσα μας και μέσω εμάς.
Το τρίτο μάτι είναι η έδρα της συνειδητής ενατένισης. Μέσω αυτού εκδηλώνουμε την υλοποίηση και την αποϋλοποίηση. Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες πραγματικότητες και να αποδομήσουμε παλιές. Αυτή η λειτουργία ενυπάρχει σε όλους μας σχεδόν αυτόματη χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Οι περισσότερες από τις επιθυμίες μας ελέγχονται από συναισθηματικές σκέψεις, οι οποίες είναι προγραμματισμένες από τις απόψεις μας και από τις ιδέες των άλλων όταν δεν έχουμε ισχυρό χαρακτήρα. Έτσι συνήθως το μυαλό μας δεν είναι ο ΚΥΡΙΟΣ αλλά ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ των συναισθηματικών μας σκέψεων. Με το να αναπτύξουμε την συνείδηση μας και το τρίτο μάτι μας θα αντιλαμβανόμαστε περισσότερες πληροφορίες από το περιβάλλον προς τα εμάς. Θα παρατηρούμε τους άλλους προς τα εμάς και έτσι θα μπορούμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και αντίληψη του τι συμβαίνει για εμάς, έτσι η συνείδηση μας θα αυξηθεί και θα ελέγχουμε καλύτερα την ζωή μας, δεν θα παρασυρόμαστε από άλλους ή από τον ίδιο μας τον εαυτό. Η φαντασία μας μπορεί να δημιουργήσει την ενέργεια η οποία είναι απαραίτητη για την επίτευξη των επιθυμιών μας. Σε συνδυασμό με ένα ανοιχτό τσάκρα της καρδιάς μπορούμε να στέλνουμε θεραπευτικές δονήσεις προς τα έξω, προς άλλα όντα. Αν το τσάκρα της καρδιάς είναι κλειστό και το άτομο δεν αισθάνεται την αγάπη των άλλων και δεν αισθάνεται την αγάπη την δικιά του προς άλλους τότε μπορεί να εκπέμπει βλαπτικές δονήσεις αντί για θεραπευτικές και να προκαλεί αρρώστιες και καταστροφή στα άλλα όντα. Για αυτό το τσάκρα της καρδιάς παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των τσάκρα.
Την ίδια στιγμή μπορεί να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα άλλα πεδία της ύπαρξης πέρα του υλαίου. Αυτή η γνώση θα εκδηλώνεται μέσα μας με διάφορες ψυχικές δυνάμεις όπως διαίσθηση, μαντική ικανότητα, διόραση ή υπερευαισθησία σε κάποια αίσθηση όπως ακοή, όραση, γεύση, αφή κτλ. Για παράδειγμα κάποιος με υπερευαισθησία στην αφή θα μπορεί να νιώθει τις δονήσεις των κρυστάλλων, να τους αισθάνεται να πάλλονται στα χέρια του, να νιώθει την θερμοκρασία τους, να λαμβάνει με την αφή πληροφορίες όπως παραδείγματος χάριν, εάν το άτομο που νωρίτερα κρατούσε  τον κρύσταλλο είναι υγιές ή όχι, καθώς επίσης αυτό μπορεί να συμβαίνει με κάθε προσωπικό αντικείμενο όπως δαχτυλίδια, κοσμήματα, ρούχα κτλ. Ένα άτομο υπερευαίσθητο στην όραση μπορεί να βλέπει την πράνα σαν μυγάκια στον ουρανό ή τις δονήσεις τις αύρας σαν χρώματα ή σκιές ή μαύρο αέρα ανάμεσα στους ανθρώπους ή να βλέπει μέρος άλλων όντων σαν λάμψεις, σφαίρες φωτός κτλ.

Αρμονική λειτουργία
Πολλοί λίγοι άνθρωποι σήμερα έχουν ένα εντελώς ανοιχτό Τρίτο μάτι χωρίς προχωρημένη κατάσταση της συνείδησης. Το Τρίτο μάτι χρειάζεται στις μέρες μας να αναπτυχθεί. Παρόλα αυτά υπάρχουν ενδείξεις αρμονικής λειτουργίας όπως ένα δραστήριο μυαλό, αυξημένες διανοητικές δραστηριότητες όπως ερευνητικό πνεύμα , αγάπη για την επιστήμη για την φιλοσοφία, πνεύμα εξερεύνησης στον τομέα της ύλης και του πνεύματος κτλ.
Ενδείξεις για ένα αρμονικό τρίτο μάτι είναι μια αναπτυγμένη ικανότητα οραματισμού και η κατανόηση των πραγμάτων διαισθητικά. Είστε ανοιχτοί σε μυστικές αλήθειες. Αντιλαμβάνεστε όλο και περισσότερο ότι ο κόσμος είναι μια αλληγορία, μια πνευματική αρχή η οποία εκδηλώνεται με υλικό τρόπο. Με τον καιρό αντιλαμβάνεστε ότι οι σκέψεις σας γίνονται πραγματικότητα. Εάν αναπτύξετε το τρίτο σας μάτι εντελώς, θα αντιλαμβάνεστε τον κόσμο με έναν άλλο νέο τρόπο. Θα έχετε την εντύπωση ότι ο κόσμος είναι ένα ολόγραμμα. Θα λαμβάνετε πληροφορίες με οπτικό τρόπο ακόμη και για απομακρυσμένες περιοχές ακόμη και για άλλα πεδία υπάρξεως. Όλα αυτά θα σας εμφανίζονται πολύ ζωντανά σαν ζωντανά οράματα ακριβώς μπροστά στα μάτια σας.
Το υλικό πεδίο θα είναι πλέον διαφανές για εσάς διότι θα μπορείτε να βλέπετε καταστάσεις και δρώμενα άλλων ανθρώπων σε απόσταση που δεν θα περιορίζεται παρά μόνο από την θέληση σας του τι θέλετε να δείτε. Η συνείδηση σας θα γίνει ένας καθρέφτης του Πνεύματος και μέσω Αυτού θα έχετε οπτική πρόσβαση σε κάθε πληροφορία κάθε πεδίου της ύπαρξης. Μπορεί να βλέπετε ευχάριστα γεγονότα απομακρυσμένα από εσάς ή δυσάρεστα ή γεγονότα σε άλλα πεδία όπως πεδία πνευματικών όντων που ονομάζουμε Θεούς ή πνευματικών όντων του πεδίου που ονομάζουμε κόλαση. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά και να είστε θαρραλέοι για το τι θα αντικρίσετε.
Η υπερευαίσθητη αντίληψη σας θα σας είναι τόσο καθαρή που θα λαμβάνετε ενέργειες κάτω από την λειτουργία του υλικού πεδίου και θα μπορείτε επίσης να διαχειρίζεστε αυτές τις ενέργειες και να δημιουργείτε ακόμη δικές σας μορφές, τις λεγόμενες σκεπτομορφές οι οποίες θα είναι όντα δημιουργημένα και προγραμματισμένα να λειτουργούν για ένα σκοπό, από εσάς!

Δυσαρμονική λειτουργία
Είστε αυτό που αποκαλούν διοικητικός δυνάστης. Ζείτε εντελώς στην δικιά σας σφαίρα διανόησης η οποία αποκλείει ότι δεν βλέπει και δεν αποδεικνύεται με επαλήθευση. Θέλετε όλα να έχουν ένα αίτιο το οποίο όμως αν και σωστό εκ μέρους σας θέλετε να το αντιλαμβάνεστε μόνο με υλικό τρόπο αποκλείοντας κάθε πνευματικό αίτιο. Είστε καθαρά ένας υλιστής. Μπορεί να αναπτύξετε χαρακτήρα που να θέλει να επιδρά πάνω στους άλλους και να τους κάνει να αποδέχονται τις θεωρίες σας ώστε έτσι να αυτοεπιβεβαιώνεστε και να τροφοδοτείτε το εγώ σας. Σε αυτήν την λειτουργία μπορεί να υπάρχουν και άλλα μπλοκαρίσματα σε άλλα τσάκρα όπως της καρδιάς ή του ηλιακού πλέγματος και να μην αισθάνεστε συναισθήματα των άλλων ή να μην αναζωογονείται ο οργανισμός με πράνα σωστά.
Μπορεί μη αποδεχόμενος την πνευματική σας διάσταση να καταφεύγετε σε υλιστικές απολαύσεις αγνοώντας το πνεύμα και τον νου. Θεωρείτε τους πνευματικούς ανθρώπους, τους φιλοσόφους, τους ιερείς κτλ σαν ανόητους ονειροπόλους και μπορεί να μην τα πάτε καλά και με την θρησκεία. Μια άλλη δυσαρμονική λειτουργία είναι, να είναι εν μέρη ανοιχτό το τρίτο μάτι αλλά να μην ξέρετε να το αναγνωρίζετε το τι σας συμβαίνει και να θεωρείτε ότι βλέπετε οράματα, ή σας επιτίθενται δαιμονικά όντα κτλ.  Όλα αυτά βασίζονται σε έλλειψη της θεωρίας των τσάκρα. Αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο καλό είναι να μάθετε για αυτήν την θεωρία και την λειτουργία του πνεύματος σας βάσει αυτής της θεωρίας.

7+-+%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591+%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A5+%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%259C%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A3
Το Τσάκρα του Στέμματος
Χρώμα: Βιολετί και άσπρο
Βασική αρχή: Η αγνότητα του όντος
Σωματική αντιστοιχία: Εγκέφαλος
Αδένας: Επίφυση
Σκοπός και λειτουργία
Το 7ο τσάκρα βρίσκεται στο κέντρο του κεφαλιού και ανοίγει προς τα πάνω.
Σχετίζεται με την επίφυση που βρίσκεται στην μέση του εγκεφάλου ανάμεσα από τα αυτιά.
Η δραστηριότητα του 7ου τσάκρα στην αγιογραφία απεικονίζεται ως την άλω των αγίων.
Το κυρίαρχο χρώμα του είναι το βιολετί, αν και μπορεί να πάρει κάθε χρώμα από τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Το τσάκρα του στέμματος ενώνει όλες τις δονήσεις των κατώτερων τσάκρα και είναι η πηγή ενέργειας για όλα τα άλλα τσάκρα. Με το άνοιγμα του τσάκρα του στέμματος αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας σαν μια ένωση με τα άλλα όντα και μια ένωση με το Θείο. Αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τον εαυτό μας σαν μια εκδήλωση του Θεού, είμαστε μια σκέψη του Θεού και εκδηλωνόμαστε σαν μια μικρογραφία του μέσα στο αχανές χώρο που ονομάζουμε σύμπαν. Το βιολετί χρώμα σχετίζεται με το άνοιγμα του τσάκρα του στέμματος. Είναι το χρώμα του διαλογισμού και της αφοσίωσης. Με τις δονήσεις του τσάκρα του στέμματος μπορούμε να επηρεάσουμε όλα τα άλλα τσάκρα και να να τα θεραπεύσουμε, να τα ξεμπλοκάρουμε και επίσης αυτές τις δονήσεις να τις μεταδώσουμε και σε άλλα όντα με θεραπευτικές ιδιότητες πάνω τους.
Το τσάκρα του στέμματος λειτουργεί όταν είναι ανοιχτό σαν ένας καθρέφτης των Θείων δονήσεων.
Έτσι μέσω ενός όντος εμφανίζεται και λειτουργεί ο Θεός, καθρεφτίζοντας τις δονήσεις του πάνω μας και εμείς σε άλλους. Με ανοιχτό το τσάκρα του στέμματος παύουμε να απορροφάμε ενέργειες από το στέμμα αλλά αρχίζουμε να εκπέμπουμε ενέργειες προς το περιβάλλον. Είναι σαν ένας λωτός να ανθίζει από την κεφαλή μας και να λούζει ως κάτω όλη την αύρα μας. Αυτή η ενέργεια των ενεργειών του τσάκρα του στέμματος στην αγιογραφία απεικονίζεται σαν την άλω των Αγίων.

Αρμονική λειτουργία
Το τσάκρα του στέμματος μπορεί να αναπτυχθεί πολύ ή λίγο ανάλογα πόσο έχουμε αναπτύξει τα υπόλοιπα τσάκρα μας. Δεν υπάρχουν μπλοκαρίσματα για το τσάκρα της κεφαλής. Όταν αυτό ανοίξει, ο άνθρωπος αισθάνεται μια ευφορία και μια ευδαιμονία, χαρά τον πλημμυρίζει η οποία μεταδίδεται και στους άλλους προς τα τσάκρα τους και ανάλογα τους επηρεάζει ξεμπλοκάρωντάς τα. Μια αίσθηση αγνότητας κυριαρχεί και γίνεται βιωματικά αντιληπτό, ότι κάθε ον είναι συνδεδεμένο με όλα τα άλλα. Αυτές οι στιγμές ευφορίας θα γίνονται όλο και πιο συχνές καθώς θα αναπτύσσετε το τσάκρα του στέμματος. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα ανεπτυγμένα τσάκρα θα κατέχετε ικανότητες να βλέπετε, να ακούτε και να επηρεάζετε τον πνευματικό και υλικό κόσμο. Όπου και αν στρέψετε την προσοχή σας θα λαμβάνετε πληροφορίες και θα γνωρίζετε τις επιπτώσεις τους, έτσι θα γνωρίζετε να λαμβάνετε σωστές αποφάσεις και θα έχετε το κάρμα πλέον στα χέρια σας.
Επιπρόσθετα θα μπορείτε να αφήνετε το σώμα σας και να κάνετε ταξίδια στα άλλα πεδία της υπάρξεως με ενεργές όλες τις πνευματικές σας λειτουργίες. Τα τσάκρα αναπτύσσονται διαρκώς αλλά κάθε 7ετία κυριαρχεί κάποιο. Το τσάκρα του στέμματος κυριαρχεί και αναπτύσσεται στις ηλικίες 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49, 56, 63, 70...

Χαρακτηριστικά κλειστού Τσάκρα του Στέμματος
Αν δεν ανοίξουμε το τσάκρα του στέμματος θα έχουμε έλλειψη του χαρακτηριστικού της κοινωνικότητας και της ομαδικότητας. Αυτά τα χαρακτηριστικά βασίζονται στην λειτουργία του τσάκρα του στέμματος. Με ανοιχτό το τσάκρα αυτό βιώνουμε την ομαδικότητα υπέρ του δέοντος και αισθανόμαστε ότι είμαστε ενωμένοι με όλα τα όντα σε έναν οργανισμό, το Εμείς. Έτσι φεύγουμε από το Εγώ και βρισκόμαστε στο Εμείς. Αλλά αυτό δεν είναι μια ψευδαίσθηση. Με ανοιχτά όλα τα τσάκρα ακούμε τις σκέψεις των άλλων σαν δικές μας, νιώθουμε τις ενέργειες τους, τους πόνους τους, τις χαρές τους, οι πράξεις μας τους επηρεάζουν, το ίδιο και οι σκέψεις μας. Είμαστε στην πραγματικότητα σε ένα σύνολο όλοι μαζί, είμαστε στο Εμείς.
Αυτή είναι και η μεταμόρφωση που καλούμαστε να κάνουμε μέσα από τις συνεχείς ενσαρκώσεις μας, να ξεκολλήσουμε από την εγωιστική συμπεριφορά και να τοποθετηθούμε σε έναν νέο οργανισμό ως το Εμείς και όχι πλέον σαν ξεχωριστές οντότητες. Και αυτό γίνεται με την ανάπτυξη όλων των τσάκρα και με τις προσδίδουσες ιδιότητες που χαρίζει το κάθε ένα στον νέο πλέον ον που θα είναι ενωμένο σαν σκέψη με όλα τα άλλα.

Source: Τρέλα είναι απλά μια άλλη μορφή της συνείδησης

"Οι άνθρωποι με έχουν για εχθρό των δίκαιων νόμων, των οικογενειακών δεσμών και της παράδοσης. Ναι, λένε την αλήθεια. Δεν αγαπάω τους νόμους που έχει φτιάξει ο άνθρωπος... αυτό που αγαπάω είναι η ιερή και πνευματική ευγένεια που θα έπρεπε να είναι πηγή και βάση για κάθε νόμο στη γη."
Khalil Gibran