Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΥΠΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!! Τι είναι τα όνειρα;

Από επιστημονικής απόψεως είναι προβολές εικόνων του εγκεφάλου που αναδύονται απ’ το υποσυνείδητο όπου είχανε κατά καιρούς αποθηκευτεί χωρίς να υποπέσουν στην πλήρη αντίληψη μας.

Οπότε τι γίνεται με εκείνες τις εικόνες που μοιάζουν εντελώς παράλογες και αλλοπρόσαλλες;

Πότε παρουσιάστηκαν στην ζωή μας και αποθηκεύτηκαν στο υποσυνείδητο;

Πότε πολέμησε κάποιος με ένα τεράστιο φίδι στη ζωή του ή πέταξε σαν πουλί στον ουρανό και το υποσυνείδητο αποθήκευσε την στιγμή και την εικόνα;Πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί εικόνες που δεν υπήρξαν ποτέ αλλά
είναι πολλές οι φορές που μοιάζουν ζωντανές, καθαρές ενόσω παραμένουν απροσδιόριστες.
Οι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού προσεγγίζοντας τα πράγματα από καθαρά φαινομενικά κριτήρια.
Το μεσαίωνα σκίζανε τα ιμάτια τους ότι η γη είναι επίπεδη κι αν ταξιδέψει κανείς μέχρι την άκρη μπορεί να χαθεί στο βάραθρο, στο κενό.
Κάποιος τόλμησε να πει πως η γη γυρίζει και οδηγήθηκε στην ιερά εξέταση με σκοπό να καταδικασθεί σε θάνατο.

Οι αντιλήψεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα καθορίζονται πάντα με τα μέσα που διαθέτουμε την δεδομένη στιγμή που αναλύουμε τις καταστάσεις και τα φαινόμενα.
Μια διαφορετική εκδοχή για την σημασία των ονείρων μπορεί κανείς να την αναζητήσει σε σχολές εσωτερισμού όπου διδάσκονται πρώτα η διδασκαλία για θέματα γύρω από την φύση του ανθρώπου και την πραγματική του αποστολή και στη συνέχεια ή και παράλληλα δίνονται πρακτικές ασκήσεις για την απόκτηση βιωματικής γνώσης για όλα τα παραπάνω.
Σύμφωνα με τις απόψεις όλων αυτών που ασχολήθηκαν κατά καιρούς με αυτές τις μυητικές σχολές και με τους διδασκάλους που τις ιδρύσανε τα όνειρα έχουν ύψιστη σημασία στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου.

Ο άνθρωπος ζει την ζωή του σχεδόν κοιμισμένος και συνεχίζει να κοιμάται και στον ύπνο του.

Υπάρχουν όμως στιγμές που ξυπνάει μες το όνειρο και τρομάζει τόσο πολύ που ξυπνά ταραγμένος κι αναζητά πιθανές αιτίες του συμβάντος.

Υπάρχουν όνειρα που ο άνθρωπος τα βλέπει σαν να παρακολουθεί κινηματογραφική ταινία, σαν να είναι θεατής και υπάρχουν όνειρα που νιώθει ξεκάθαρα πως παίζει κι αυτός ένα ρόλο στην σκηνή.
 Όμως το μεγάλο και υπέροχο μυστικό αποκαλύπτεται όταν καταφέρει και τραβήξει το παραπέτασμα και δει πίσω απ’ το παραβάντότε θα διαπιστώσει ότι υπάρχει μια άλλη ζωή, ίσως η πραγματικήΘα αντιληφθεί ότι η θεωρεία πως τα όνειρα είναι το ταξίδι της ψυχής σε μια άλλη διάσταση, είναι αληθινή. Τότε και μόνο θα καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει αστρικό ταξίδι.

Υπάρχει ένα κλειδί που πρέπει καθένας να χρησιμοποιήσει καθημερινά για να ανοίξει αυτή την πόρτα που οδηγεί πίσω απ’ την σκηνή πίσω απ’ την προβολή της ταινίας.
Καθημερινά ανάμεσα στις ασχολίες μας μέσα στο ωράριο της δουλειάς μας ή στο διάλειμμα μας ας κάνουμε τα εξής.

1. Ας ρωτήσουμε ξαφνικά τον εαυτό μας χωρίς να δώσουμε κάποια απάντηση. Ποιος είμαι;
2. Στη συνέχεια και όπως προείπα χωρίς να περιμένουμε απάντηση ρωτάμε; Τι κάνω;
3. Με την δεύτερη ερώτηση στην ουσία προσπαθούμε να ζήσουμε το παρόν , την στιγμή όσο πιο ζωντανά γίνεται και ακολούθως ρωτάμε. Που είμαι;
Κοιτάμε γύρω μας με περιέργεια προσπαθώντας πραγματικά να αντιληφθούμε που βρισκόμαστε την δεδομένη στιγμή σαν να μη γνωρίζουμε αν είμαστε στο όνειρο μας ή είμαστε ξύπνιοι. Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσουμε τι απ’ τα δύο συμβαίνει ας κάνουμε το εξής πείραμα.
Πιάνουμε με την δεξιά παλάμη (αν είμαστε δεξιόχειρες) τον δείκτη του αριστερού χεριού και το τραβάμε. Αν το δάκτυλο προεκταθεί σαν να είναι από λάστιχο ή καθαρό λευκό φως τότε είμαστε μέσα σε όνειρο και μας δίνεται μια καταπληκτική ευκαιρία να ανοίξουμε την μαγική πόρτα αρκεί να κάνουμε ένα μικρό πηδηματάκι με το οποίο θα διαπιστώσουμε ότι αιωρούμαστε στο κενό.


Τότε θα έχουμε ξυπνήσει στο όνειρο αλλά ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας , είμαστε σε όνειρο;
Ή μήπως αυτή είναι η αλήθεια?...

Σμιξιώτης Κωνσταντίνος.

"Οι άνθρωποι με έχουν για εχθρό των δίκαιων νόμων, των οικογενειακών δεσμών και της παράδοσης. Ναι, λένε την αλήθεια. Δεν αγαπάω τους νόμους που έχει φτιάξει ο άνθρωπος... αυτό που αγαπάω είναι η ιερή και πνευματική ευγένεια που θα έπρεπε να είναι πηγή και βάση για κάθε νόμο στη γη."
Khalil Gibran