Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Ποιoς ήταν ο Αβραάμ?


Μια απίστευτη ιστορική αναδρομή μέσα από τη συγγένεια των λέξεων και ιστορικών στοιχείων οδηγεί σε μια πραγματικά πρωτότυπη σύνδεση...

του Gene D. Matlock, B.A., M.A.
με τίτλο "Who was Abraham?" σε απόδοση της Βίκυς Χρυσού

ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο...
... που συνδέει ακόμη περισσότερα κομμάτια του μεγάλου παζλ... της ανθρώπινης πορείας...

Στην Ιστορία του των Εβραίων, ο Εβραίος λόγιος και θεολόγος Φλάβιος Ιώσηπος (37 - 100 μ.Χ.), έγραψε ότι ο Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης είχε πει:

«... Οι Εβραίοι αυτοί προέρχονται από τους Ινδούς φιλοσόφους. Πήραν το όνομα τους από τους Ινδούς Calani . "(Βιβλίο Ι: 22.)
Ο Κλέαρχο του Σόλη έγραψε, «Οι Εβραίοι κατάγονται από τους φιλοσόφους της Ινδίας. Οι φιλόσοφοι στην Ινδία ονομάζονται Calanians και στη Συρία Εβραίοι (Jews). Το όνομα της πρωτεύουσας τους είναι πολύ δύσκολο να προφερθεί. Ονομάζεται« Ιερουσαλήμ. "

"Ο Μεγασθένης, ο οποίος στάλθηκε στην Ινδία από τον Νικάτορ Σέλευκο, περίπου τριακόσια χρόνια πριν τον Χριστό, και του οποίου οι λογαριασμοί από τις νέες έρευνες αποκτούν κάθε μέρα πρόσθετη αξία, λέε,ι ότι οι Εβραίοι" ήταν μία ινδική φυλή ή αίρεση που ονομάζεται Kalani ... "(Anacalypsis, Godfrey Higgins, Τόμος Ι. σ. 400.).

Ο Martin Haug, Ph.D., έγραψε στο "The Sacred Language, Writings, and Religions of the Parsis, " (Η ιερή γλώσσα, τα γραπτά και τα Θρησκεύματα των Παρσί, «Οι Μάγοι (Magus) λέγεται ότι αποκαλούσαν τη θρησκεία τους Kesh-î-Ibrahim .Στα θρησκευτικά βιβλία τους εντοπίζεται ο Αβραάμ, ο οποίος πιστεύεται ότι τους τα είχε φέρει από τον ουρανό. "(σελ. 16.)

Υπάρχουν ορισμένες εντυπωσιακές ομοιότητες μεταξύ του θεού Βράχμα των ινδουιστών και της συζύγου του Saraisvati, και του εβραϊκου ζεύγους Αβραάμ και Σάρα, που είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλές συμπτώσεις. Παρά το γεγονός ότι σε ολόκληρη την Ινδία υπάρχει μόνο ένας ναός αφιερωμένος στον Βράχμα, αυτή η λατρεία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αίρεση Ινδουιστών.

Στο βιβλίο του Moisés y los Extraterrestres, o Μεξικανός συγγραφέας Tomás Doreste αναφέρει:
Ο Βολταίρος ήταν της γνώμης ότι ο Αβραάμ καταγόταν από τους πολυάριθμους ιερείς Brahman που έφυγαν από την Ινδία για να διαδώσουν τις διδασκαλίες τους σε όλο τον κόσμο, και προς υποστήριξη της θέσης του παρουσίασε τα ακόλουθα στοιχεία: η ομοιότητα των ονομάτων και το γεγονός ότι η πόλη της Ουρ, η γη των πατριαρχών, ήταν κοντά στα σύνορα της Περσίας, το δρόμο προς την Ινδία, όπου είχε γεννηθεί ο Brahman.
Το όνομα του Βράχμα ήταν ιδιαίτερα σεβαστό στην Ινδία, και η επιρροή του εξαπλώθηκε σε όλη την Περσία μέχρι τα εδάφη βρέχονται από το ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη. Οι Πέρσες υιοθέτησαν τον Brahma και τον έκαναν δικό τους. Αργότερα θα πουν ότι ο Θεός ήρθε από τη Βακτριανή, μια ορεινή περιοχή που βρίσκεται στη μέση του δρόμου προς την Ινδία. (Σελ. 46-47).
Η Βακτριανή (μια περιοχή του αρχαίου Αφγανιστάν) ήταν η περιοχή ενός πρωτότυπου εβραϊκού έθνους που ονομάζεται Juhuda ή Jaguda, και επίσης Ουρ-Jaguda. Ουρ σημαίνει «τόπος ή πόλη." Ως εκ τούτου, η Βίβλος ορθώς αναφέρει ότι ο Αβραάμ ήλθε από την «Ουρ των Χαλδαίων." "Χαλδαίοι" πιο σωστά Kaul-Deva (Ιερά Kaul), δεν ήταν το όνομα μιας συγκεκριμένης εθνότητας, αλλά ο τίτλος μιας αρχαίας Ινδικής Βραχμανικής ιερατικής κάστας που ζούσε στην περιοχή που σήμερα είναι το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, και το ινδικό κρατίδιο του Κασμίρ.
«Η φυλή των loud ή του Βραχμάνου Αβραάμ (Brahmin Abraham), εκδιώχθηκε από ή άφησε τη Maturea του βασιλείου της Oude στην Ινδία, και εγκαταστάθηκε στο Goshen, ή το σπίτι του Ήλιου ή Ηλιούπολη στην Αίγυπτο, δίνοντας το όνομα του τόπου που θα είχε αφήσει στην Ινδία, Maturea. " (Anacalypsis?. Τόμος Ι, σελ. 405.).
"Ανήκε στη θρησκεία ή αίρεση της Περσίας, και του Μελχισεδέκ." (Τόμος Ι, σελ.. 364.)
«Οι Πέρσες ισχυρίζονται επίσης πως ο Ιμπραήμ, δηλαδή ο Αβραάμ, ήταν ιδρυτή τους, όπως και των Εβραίων. Έτσι βλέπουμε ότι, σύμφωνα με την αρχαία ιστορία οι Πέρσες, οι Εβραίοι και οι Άραβες είναι απόγονοι του Αβραάμ. (P.85) .. . Μας λένε ότι ο Θάρα (ή Τάρα, Terah*), ο πατέρας του Αβραάμ, προήλθε από μια ανατολική χώρα που ονομάζεται Ουρ, των Χαλδαίων ή Culdees, για να κατοικήσει σε μια περιοχή που ονομάζεται Μεσοποταμία. Λίγο καιρό αφότου είχε κατοικήσει εκεί, ο Αβραάμ, ή Αβραμ, ή Βράχμα , (Abraham, or Abram, or Brahma) και η σύζυγός του Σάρα ή Σαράι, ή Σάρα-iswati (Sara or Sarai, or Sara-iswati), άφησαν την οικογένειά του πατέρα της και πήγαν στην Χαναάν Η ομοιότητα του Αβραάμ και της Σάρα με τον Βράχμα και τη Saraiswati επισημαίνεται για πρώτη φορά από τους ιεραποστόλους Ιησουήτες"(Vol. I... σ. 387 .)
Στην ινδουιστική μυθολογία, η Σαράι-Svati είναι η αδελφή του Μπράχμα. Η Βίβλος δίνει δύο ιστορίες του Αβραάμ. Σε αυτή την πρώτη εκδοχή, ο Αβραάμ είπε στον Φαραώ ότι είπε ψέματα όταν του παρουσίασε τη Σαράι ως αδελφή του. Στη δεύτερη εκδοχή, ο ίδιος είπε, στο βασιλιά της Gerar ότι η Σαράι ήταν πραγματικά η αδελφή του. Ωστόσο, όταν ο βασιλιάς τον επέπληξε για ψέματα, ο Αβραάμ είπε ότι η Σαράι ήταν, στην πραγματικότητα, τόσο η σύζυγός του και η αδελφή του!

"... Και όμως πράγματι αυτή είναι η αδελφή μου. Είναι η κόρη του πατέρα μου, αλλά όχι η κόρη της μητέρας μου. Και έγινε γυναίκα μου." (Γένεση 20:12).

Αλλά οι ανωμαλίες δεν σταματούν εδώ. Στην Ινδία, ένας παραπόταμος του ποταμού Saraisvati είναι ο Ghaggar. Ένας άλλος παραπόταμος του ίδιου ποταμού είναι ο Hakra. Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, η Άγαρ ήταν δούλη της Σαράι. Οι μουσουλμάνοι λένε ότι ήταν μια αιγυπτιακή πριγκίπισσα. Παρατηρήστε τις ομοιότητες των Ghaggar, Hakra και Hagar.

Η Βίβλος αναφέρει επίσης ότι ο Ισμαήλ, γιος της Άγαρ, και οι απόγονοί του ζούσαν στην Ινδία. "... ο Ισμαήλ εξέπνευσε την τελευταία του πνοή και πέθανε, και συγκεντρώθηκε το σόι του ... κατωκησαν από την Αβιλά (Ινδία), τη Shur, η οποία βρίσκεται κοντά στην Αίγυπτο, και σε όλη τη διαδρομή προς την Asshur." (. Γένεση 25:17-18) Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα ονόματα των Ισαάκ και ο Ισμαήλ προέρχονται από τα σανσκριτικά: (εβραϊκά) Ishaak = (σανσκριτικά) Ishakhu = "Φίλος του Σίβα». (Εβραϊκή) = Ισμαήλ (σανσκριτικά) Ish-Μαχάλ = "Μεγάλος Σίβα."

Σε μια τρίτη μίνι εκδοχή της ιστορίας του, ο Αβραάμ μετατρέπεται σε ένα άλλο «Νώε». Γνωρίζουμε ότι μια πλημμύρα οδήγησε τον Αβραάμ μακρυά από την Ινδία. "... Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός του Ισραήλ, οι πατέρες σας κατοίκησαν στην άλλη πλευρά της πλημμύρας στην παλιά εποχή, ακόμη και ο Θάρα, ο πατέρας του Αβραάμ, και ο πατέρας του Nachor. Και υπηρετούσαν άλλους θεούς και πήρα τον πατέρα σου Αβραάμ από την άλλη πλευρά της πλημμύρας, και τον οδήγησα σε όλη τη γη της Χαναάν. " (Ιησούς του Ναυή 24:2-3).

Η Γένεση (25) αναφέρει ορισμένους από τους απογόνους του από την παλλακίδα του Ketura (Σημείωση: Οι Μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι το Ketura είναι ένα άλλο όνομα της Άγαρ.): Jokshan; Sheba; Dedan; Epher . Μερικοί απόγονοι του Νώε ήταν οι Joktan, Sheba, Dedan, and Ophir. . Αυτές οι διάφορες εκδόσεις με έκαναν να υποπτεύεται ότι οι συγγραφείς της Βίβλου προσπαθούσαν να ενώσει πολλούς διαφορετικούς κλάδους του Ιουδαϊσμού.

Περίπου το 1900 π.Χ., η λατρεία του Brahm μεταφέρθηκε στη Μέση και Εγγύς Ανατολή από διάφορες ινδικές ομάδες, μετά από σοβαρό σεισμό και βροχόπτωση που έσχισαν τη Βόρεια Ινδία, και άλλαξαν ακόμη και τις κοίτες των ποταμών Ινδού και Saraisvati. Ο κλασικός γεωγράφος Στράβων μας λέει πόσο ολοκληρωτική ήταν σχεδόν η εγκατάλειψη της Βορειοδυτικής Ινδίας. "Ο Aristobolus λέει ότι όταν είχε σταλεί για μια ορισμένη αποστολή στην Ινδία, είδε μια χώρα που αριθμεί περισσότερες από χίλιες πόλεις, μαζί με τα χωριά, που είχαν εγκαταλειφθεί, επειδή ο Ινδός είχε εγκαταλείψει την ορθή πορεία ροής του." (Γεωγραφία του Στράβωνα, XV.I.19.)

"Η αποξήρανση του Σαρασβάτι γύρω στο 1900 π.Χ., που οδήγησε σε μια σημαντική μετατόπιση του πληθυσμού που επικεντρωνόταν γύρω από τις κοιλάδες του Sindhu και της Σαρασβάτι, θα μπορούσε να ήταν το γεγονός που προκάλεσε τη μετανάστευση προς τα δυτικά της Ινδίας. Είναι αμέσως μετά από αυτό το χρονικό διάστημα που το ινδικό στοιχείο αρχίζει να εμφανίζεται σε ολόκληρη τη Δυτική Ασία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα. " ( Indic Ideas in the Graeco-Roman World, by Subhash Kak, taken from IndiaStar online literary magazine; p.14)

Ο Ινδός ιστορικός Kuttikhat Purushothama Chon πιστεύει ότι ο Αβραάμ οδηγήθηκε έξω από την Ινδία. Δηλώνει ότι οι Άριοι (Aryans), δεν μπόρεσαν να νικήσουν τους Ασούρας (η εμπορική κάστα που κυριαρχούσε κάποτε στην κοιλάδα του Ινδού ποταμού ή Harappans), πέρασαν τόσα χρόνια πολεμώντας εναντίον των συγκεκαλυμμένων Ασούρας, καταστρέφοντας το τεράστιο σύστημα των λιμνών άρδευσης, προκαλώντας καταστροφικές πλημμύρες, που ο Αβραάμ και συγγενείς του εγκατέλειψαν την περιοχή και βάδισαν προς στη Δυτική Ασία. (See Remedy the Frauds in Hinduism.) Ως εκ τούτου, εκτός του ότι οδηγούνται μακρυά από τη Βόρεια Ινδία εξαιτίας των πλημμυρών, οι Άριοι ανάγκασαν επίσης ινδούς εμπόρους, τεχνίτες, και μορφωμένες τάξεις να καταφύγουν στη Δυτική Ασία.

Ο Edward Pococke γράφει στο India in Greece (Ινδία στην Ελλάδα)
«... σε καμία παρόμοια περίπτωση γεγονότα δεν είχαν συνέπειες τέτοιας εμβέλειας, όπως εκείνες που απορρέουν από το μεγάλο θρησκευτικό πόλεμο που, για μια μακρά σειρά ετών, μαινόταν σε όλο το μήκος και το πλάτος της Ινδίας. Ο εν λόγω ανταγωνισμός έληξε με την απέλαση τεράστιων σωμάτων ανθρώπων, πολλοί από αυτούς ειδικευμένους στις τέχνες του πρώιμου πολιτισμού, και ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών πολεμιστών. Οδηγημένοι πέρα από τα βουνά των Ιμαλαΐων στο βορρά, και την Κεϋλάνη, το τελευταίο οχυρό τους στο νότο, σάρωσε όλη την κοιλάδα του Ινδού στα δυτικά, ώστε οι άνθρωποι σκόρπισαν και μαζί τους τα σπέρματα των ευρωπαϊκών τεχνών και επιστημών. Το πανίσχυρο ανθρώπινο κύμα που πέρασε το φράγμα του Πουντζάμπ, κύλησε προς την Ευρώπη και στην Ασία, για να εκπληρώσει την ευεργετική υπηρεσία της στην ηθική γονιμοποίηση του κόσμου. Η απόσταση του μεταναστευτικού ρεύματος ήταν τόσο μεγάλη, η μεταμφίεση των ονομάτων τόσο πλήρης, και οι ελληνικές πληροφορίες υπολογισμένες έτσι ώστε να παραπλανήσουν, (???!!!) που τίποτα λιγότερο από μια πλήρη περιφρόνηση των θεωρητικών αρχών, και διάλυση της ανεξάρτητης έρευνας, έδωσαν την παραμικρή πιθανότητα επιτυχούς διευκρίνισης. "
(σελ. 28.)
(Σημείωση... ο Pococke κατηγορεί δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ τους Έλληνες για παραπλάνηση και απόκρυψη των αληθινών πηγών της γνώσης τους?... χμ...)

Αν όλοι αυτοί οι λαοί ήταν αποκλειστικά πρόσφυγες της ινδικής πολιτιστικής κληρονομιάς, γιατί δεν τους αναφέρει η Ιστορία;

Η έξοδος των προσφύγων από την αρχαία Ινδία δεν συνέβηκε μονομιάς, αλλά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ενός ή περισσοτέρων χιλιάδων χρόνων. Αν όλοι αυτοί οι λαοί προσφύγων ήταν αποκλειστικά της ινδικής κληρονομιάς, γιατί δεν τους αναφέρει η Ιστορία; Πράγματι, αναφέρονται ως Kassites, Χετταίοι, Σύριοι, Ασσύριοι, Hurrians, Arameans, Υξώς, Mittanians, Αμαληκίτες, aethiop (Atha-Yop), Φοίνικες, Χαλδαίοι, και πολλοί άλλοι. Αλλά έχουμε διδαχθεί λανθασμένα να τους θεωρούμε αυτόχθονες εθνότητες στη Δυτική Ασία. Τα βιβλία της ιστορίας μας τους αποκαλούν "Ινδο-Ευρωπαίους" και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε από πού ήταν πραγματικά. "Οι άνθρωποι της Ινδίας ήρθαν να συνειδητοποιήσουν την κοινωνική τους ταυτότητα από την άποψη της Varna and Jati (κοινωνικές λειτουργίες ή κάστα), και όχι από την άποψη της φυλής ή της ράτσας."(Foundations of Indian Culture; p. 8.)

Εδώ ένα παράδειγμα για το πώς οι αρχαίοι Ινδοί χώριζαν-ταυτοποιούσαν τους ανθρώπους: Οι ηγέτες αποκαλούνταν Khassis (Kassites), Κούσι (Kushites), Κοζάκοι (ρωσική στρατιωτική κάστα) Caesars (Ρωμαϊκή ηγετική κάστα), Hattiya (Χετταίοι), Cuthites (μια διαλεκτική μορφή των Χετταίων ), Hurrite (μια άλλη διαλεκτική μορφή των Χετταίων), η Cathay (Κινέζοι ηγέτες), Kasheetl / Kashikeh μεταξύ των Αζτέκων, Kashikhel / Kisheh για τους Μάγια, και Keshuah / Kush στους Ίνκας. Οι Ασσύριοι* (στα αγγλικά), Asirios (στα ισπανικά), Ασούρας ή Ashuras (Ινδία), Ashuriya, Asuriya (Σουμερία και τη Βαβυλωνία), Asir (Αραβία), Αχούρα (Περσία), SurΓ; στην Κεντρική Μεξικό, κλπ., ήταν άνθρωποι που λάτρευαν το Surya ( Ήλιο).

Φυσικά, σε περιοχές όπου η θρησκεία αυτή επικράτησε, ήταν γνωστοί ως «οι Ασσύριοι," και δεν έχει σημασία ποια είναι τα πραγματικά ονόματα των αντίστοιχων βασιλείων τους.

* Σημείωση: Να σκεφτούμε πως η φωνητική συγγένεια του "Σείριος" με το "Ασυρριος" μας δίνει μια πηγή προέλευσης για τους Α-(από)σσύριους, που λάτρευαν τον ήλιο... ή το Σείριο?...
Ένα άλλο πρόβλημα που έχουν οι δυτικοί μελετητές για τον εντοπισμό των Ινδο-Ευρωπαίων ως Ινδούς, είναι πως η Ινδία δεν ήταν τότε και δεν ήταν ποτέ ένα έθνος. Επιπλέον, δεν είναι «η Ινδία». Είναι η Μπάρατα (Bharata), ακόμα και η Μπάρατα δεν είναι ένα έθνος. Μπάρατα είναι μια συλλογή εθνών, όπως η Ευρώπη είναι μια συλλογή των εθνών σήμερα, και πραγματοποιήθηκε από κοινού εξαιτίας της πραγματικής ή υποτιθέμενης απειλής του μουσουλμανικού επεκτατισμού. Ινδοί μελετητές μου είπαν ότι όταν και αν αυτός ο επεκτατισμός εξαφανίστεί ποτέ, η «Ένωση Μπάρατα" και πάλι θα θρυμματιστεί σε πολλά μικρότερα έθνη.

«Άραβες ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ο Βράχμα και ο Αβραάμ, ο πρόγονός τους, είναι το ίδιο πρόσωπο. Οι Πέρσες έλεγαν γενικά τον Αβραάμ Ιμπραήμ Zeradust. Ο Κύρος θεωρεί τη θρησκεία των Εβραίων ίδια με τη δική του. Οι Hindoos πρέπει να προέρχονται από τον Αβραάμ, ή οι Ισραηλίτες από το Brahma ... "(Anacalypsis?. Τόμος Ι, σελ. 396.).

Ήταν ο Αβραάμ πραγματικά η ινδουιστική θεότητα Ram;

Ραμ και Αβραάμ ήταν πιθανώς το ίδιο πρόσωπο ή φυλή. Για παράδειγμα, η συλλαβή "Ab" ή "AP" σημαίνει "πατέρας" στο Κασμίρ. Οι πρωτοτυπικοί Εβραίοι θα μπορούσαν να ονομάζονται Ram "Ab-Ram" ή "Ram Πατέρα." Είναι επίσης κατανοητό ότι η λέξη " Brahm" εξελίχθηκε από το "Ab-Ram" και όχι το αντίστροφο. Η λέξη του Κασμίρ για το "Θείο Ελέος," Raham, απορρέει επίσης από το Ram. Ab-Raham = "Πατέρας του Θείου Ελέους». Rakham = "Θείου Ελέους" στα εβραϊκά. Ram είναι επίσης ο εβραϊκός όρος για «υψηλά ιστάμενο ηγέτη ή κυβερνήτης." Ο Ινδός ιστορικός A. D. Pusalker, του οποίου το δοκίμιο "Traditional History From the Earliest Times" εμφανίστηκε στο The Vedic Age, δήλωσε ότι ο RAM ήταν ζωντανός το 1950 π.Χ., που είναι η εποχή που ο Αβραάμ, οι Ινδο-Εβραίοι, και οι Άριοι έκαναν τη μεγαλύτερη μετανάστευση από την Ινδία προς τη Μέση Ανατολή μετά τη μεγάλη πλημμύρα.

"Ένα από τα ιερά της Κάαμπα ήταν επίσης αφιερωμένο στον ινδό Θεό Δημιουργό, Βράχμα, και είναι ο λόγος που ο αναλφάβητος προφήτης του Ισλάμ ισχυρίστηκε ότι ήταν αφιερωμένο στον Αβραάμ. Η λέξη" Αβραάμ "δεν είναι τίποτε άλλο από μια κακή εκφορά της λέξης Βράχμα. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί σαφώς αν κάποιος διερευνά τις έννοιες-ρίζες των δύο λέξεων. Ο Αβραάμ λέγεται ότι είναι ένας από τους αρχαιότερους Σημίτες προφήτες. Το όνομά του υποτίθεται ότι προέρχεται από τις δύο σημιτικές λέξεις «AB» «πατέρας» και «Raam / Raham που έχει την έννοια του "εξυψωμέου". Στο βιβλίο της Γένεσης, ο Αβραάμ σημαίνει απλά «πλήθος». Η λέξη Αβραάμ προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη Brahma. Η ρίζα του Βράχμα είναι η «Brah» που σημαίνει -. ». Να αυξηθεί ή να πολλαπλασιάσει σε αριθμό» Επιπλέον ο Λόρδος Βράχμα, ο Δημιουργός Θεός του Ινδουισμού λέγεται ότι είναι ο Πατέρας όλων των ανδρών και ο ύψιστος όλων των Θεών, για αυτό ότι όλα τα όντα προήλθαν απ 'αυτόν. Έτσι πάλι ερχόμαστε στην έννοια «Βασιλικός Πατέρας." Αυτό αποτελεί σαφή δείκτη ότι ο Αβραάμ δεν είναι άλλος από τον ουράνιο πατέρα Μπράχμα ».(Vedic Past of Pre-Islamic Arabia; Part VI; p.2.) 
Αρκετές λέξη-έννοιες μπορούν να εξαχθούν από τη λέξη " Abram ," καθένα από τα οποία οδηγεί απευθείας στην εξυψωμένη θέση του. Ab = "Πατέρας" Hir ή H'r = "Head, Κορυφαίος, Βασιλικός" Am = "Άνθρωποι". Ως εκ τούτου, Abhiram ή Abh'ram μπορεί να σημαίνει "Πατέρας εξυψωμένος." Εδώ και ένα άλλο ακόμα: "Ab - î - Ram" = Ελεήμων Πατέρας". Ab, σημαίνει επίσης «φίδι», θα μπορούσε να σημαίνει ότι η AB-Ram (εξυψωμένο Φίδι) ήταν ένας βασιλιάς Naga*. Όλες οι έννοιες που μπορούν να εξαχθούν από τη σύνθετη λέξη «Αβραάμ» αποκαλύπτουν τη θεία μοίρα των οπαδών του. Ο Hiram τη; Τύρου, στενός φίλος του Σολομώντα, ήταν «Βασιλικός Άνθρωπος" ή Ahi-Ram (εξυψωμένο Φίδι).

*Σημείωση:Να αποτελεί μια έμμεση αναφορά στην ανυψωμένη κουνταλίνι?
Στην αρχαία Ινδία, η λατρεία των Αρίων ονομαζόταν " "Brahm-Aryan.". Οι Άριοι λάτρευαν πολλούς θεούς. Ο Αβραάμ έφυγε από τον πολυθεϊσμό. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε να είχε γίνει "Α-Μπραμ" (Δεν είναι πλέον Brahman.) Οι Άριοι ονομάζουν τους Ασούρας "Ah-Brahm."(«Αχ-Μπραμ). Ως εκ τούτου, μπορούμε λογικά να υποθέσουμε ότι οι πατέρες του πολιτισμού του Ινδού ήταν μάλλον πρωτότυποι Εβραίοι.

Η Ιερουσαλήμ ήταν μια πόλη των Χετταίων (ινδική ηγετική κληρονομική κάστα) κατά τον χρόνο του θανάτου του Αβραάμ. Στη Γένεση 23:04, ο Αβραάμ ζήτησε από τους Χετταίους της Ιερουσαλήμ να του πουλήσουν ένα οικόπεδο για ταφή. Οι Χετταίοι απάντησαν, "... εσύ είσαι ένας πρίγκιπας μεταξύ μας: στην επιλογή των τάφων για να θάψεις τους νεκρούς σου, Κανένας από εμάς δεν πρέπει να σε εμποδίσει." (Σελ. 6). Αν ο Αβραάμ ήταν σεβαστός ως πρίγκιπας από τους Χετταίους, θα ήταν επίσης ένα άκρως αξιοσέβαστο μέλος της κληρονομικής της ινδικής ηγετικής κάστας ή της κάστας των πολεμιστών. Η Αγία Γραφή δεν αναφέρει πουθενά ότι ο Αβραάμ δεν ήταν Χετταίος. Απλά λέει, «είμαι ένας ξένος και παρεπίδημος μαζί σας." (Γένεση 23:04). Όπως είπαν οι Χετταίοι, αναγνώριζαν πως ο Αβραάμ, ακόμη και πιο πάνω από τους ίδιους. Ακριβώς όπως οι Χετταίοι δεν ήταν μια μοναδική εθνότητα, ούτε και οι Αμορραίοι ή Amarru ήταν. Marruta ήταν το ινδικό όνομα της κάστα των απλών ανθρώπων. Η λέξη "Αμορραιοι" (Amorite, Marut) ήταν το πρώτο όνομα κάστας των ινδικών Vaishyas: τεχνίτες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, έμποροι, κλπ.

Ο GD Pande γράφει στην Αρχαία Γεωγραφία της Ayodhya (Ancient Geography of Ayodhya,), "Οι Maruts εκπροσωπούσαν τη Visah. Οι Maruts περιγράφονται ως αποτελούντες στρατεύματα ή μάζες. Ο Rudra, ο πατέρας των Maruts, είναι ο άρχοντας των βοοειδών." (. Σελ. 177) Malita Ι. Shendge αναφέρει: "... οι Maruts είναι οι άνθρωποι." (Οι εκπολιτισμένο Δαίμονες.. Σ. 314-The Civilized Demons; p. 314.) Δεν πρέπει να εκπλησσόμαστε από το ότι οι Khatti (Χετταίοι) και οι Maruts (Αμορραίοι) λειτουργούν ως πατέρες (προστάτες) και μητέρες (βοηθοί) της Ιερουσαλήμ.

Στην Ινδία, οι Χετταίοι ήταν επίσης γνωστοί ως Cedis ή Chedis (προφέρεται Χάττι ή Khetti). Ινδοί ιστορικοί τους κατατάσσουν σε μία από τις παλαιότερα κάστες των Yadavas. "Οι Cedis (Σέντις) αποτελούσαν μία από τα πιο αρχαίες φυλές μεταξύ των Ksatriyas (η αριστοκρατική τάξη που αποτελείται από τους Hittites (Χετταίους) και Kassites) στις αρχικές βεδικές εποχές. Ήδη από την περίοδο της Rgveda οι Cedi-βασιλιάδες είχαν αποκτήσει μεγάλη φήμη... είναι μία από τις ηγέτιδες δυνάμεις στη βόρεια Ινδία, στο μεγάλο έπος. " (Yadavas Through the Ages, p. 90.) Ο Ram ή Ράμα επίσης ανήκε στην φυλή Yadava. Αν ο Αβραάμ, ή Μπραχμ και Ram είναι το ένα και το αυτό πρόσωπο, τότε ο Αβραάμ πήγε στην Ιερουσαλήμ για να είναι με δικούς του ανθρώπους!

Οι κοινότητες Ram διαχωρίζονται οι ίδιοι στις δικές τους κοινότητες, που ονομάζονται Ayodhya, που στα σανσκριτικά σημαίνει "οι ανυπότακτοι." Η σανσκριτική λέξη για το «μαχητή» είναι Yuddha ή Yudh. Ο Αβραάμ και η ομάδα του ανήκε στην Ayodhya (Yehudiya, Ιουδαία) που παρέμειναν μακριά από μη-πιστούς και Αμαληκίτες (Αρίους?).

(Σημείωση μτφ: Ομολογώ πως μια τέτοια θεώρηση βγάζει στο προσκήνιο μια πολύ περίεργη ομοιότητα όχι μόνο σε όλες τις μεγάλες θρησκείες που υπάρχουν μέχρι σήμερα, αφού συνδέει τον Αβραάμ, όχι μόνο με τις γνωστές θρησκείες του Χριστιανισμού, του Ισλαμ και του Ιουδαϊσμού, αλλά ακόμη και με τον Ινδουισμό τελικά ... και τις ηλιακές θρησκείες μέχρι τους Μα΄για και τους Αζντέκους...

Να θεωρήσουμε πως κάποτε -ή γιατί όχι και σήμερα ακόμη-, μια τάξη-κάστα έλεγχε τις μοίρες των απλών ανθρώπων ολόκληρης της υφηλίου? Να υποθέσουμε πως οι συγγένειες στις παραδόσεις μας ανά τον κόσμο είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο νομίζαμε?
Ας δούμε και τη συνέχεια...)


Abraham=Brahma?
Αν όσα έχω πει μέχρι τώρα δεν πείθουν αρκετά, ίσως η λέξη "Μελχισεδέκ" πείσει. Ο Μελχισεδέκ ήταν βασιλιάς της Ιερουσαλήμ, που κατείχε μυστικές, μυστικιστικές και μαγικές δυνάμεις. Ήταν επίσης δάσκαλος του Αβραάμ.


Melchizadek ... ο σοφός του Σάλεμ

Ο Melik-Sadaksina ήταν ένας μεγάλος Ινδός πρίγκιπας, μάγος, και πνευματικός γίγαντας - ο γιος του βασιλιά Kassite. Στο Κασμίρ και σανσκριτικά = Sadak = "ένας άνθρωπος με μαγικές, υπερφυσικές δυνάμεις." Ένας συγκεκριμένος Σαδωκ (Zadok=Sadak?) ήταν επίσης ένας υπερφυσικός-προικισμένος ιερέας που έχρισε το Σολομώντα. Γιατί ένας Kassite (της βασιλικής κάστας) ο Melik-Sadaksina, μια μυθική ινδική προσωπικότητα, εμφανίζεται ξαφνικά στην Ιερουσαλήμ, σαν φίλος και μέντορας του Αβραάμ; Σύμφωνα με τον Κουμάρ Akshoy Mazumdar στο The Hindu History, λέει πως ο Μπραχμ ήταν ο πνευματικός ηγέτης του Αρίων. Ως άριος (όχι του Yah), πίστευε φυσικά στα είδωλα. Η Βίβλος λέει ότι ακόμα τα κατασκεύαζε μάλιστα. Βλέποντας πως η άνοδος της λατρείας και θρησκευτικών ειδώλων συνέβαλε στην περαιτέρω πτώση του λαού του, ο Μπραχμ έπαψε να υποστηρίζει τον αριανισμό (Aryanism) και ξανα-αγκάλιασε την αρχαία ινδική φιλοσοφία Yah (λατρεία του υλικού σύμπαντος) παρόλο που, επίσης, ήταν βασισμένο σε ανθρωπογενή κακά. Αποφάσισε ότι η ανθρωπότητα μπορεί να σωθεί μόνο με το να αντιμετώπισει ό, τι είναι πραγματικό- όχι ότι φανταζόταν.

Συγκλονισμένο από την βαρβαρότητα και τον εγωισμό των τυφλών ανθρώπων, οι σοφοί και οι μορφωμένοι άνθρωποι μεταξύ των πρωτο-Εβραίων απομονώθηκαν από τις μάζες. Ο Δρ Mazumdar έγραψε, «Η ηθική πτώση ήταν ραγδαία. Οι μάντεις και οι σοφοί ζούσαν μακρυά ​​από τις μάζες. Σπάνια παντρεύονταν και ως επί το πλείστον επιδίνονταν στη θρησκευτική προσήλωση. Οι μάζες, χωρίς κατάλληλους φωτισμένους και ηγέτες, έγινε σύντομα φαύλοι και ακραίοι. Ο Βιασμός , η μοιχεία, η κλοπή, κλπ., έγιναν αρκετά κοινά φαινόμενα. Η ανθρώπινη φύση έτρεχε άγρια. Ο Βράχμα (Αβραάμ), αποφάσισε να μεταρρυθμίσει και να αποκαταστήσει τους ανθρώπους. Παρακίνησε τους σοφούς και τπυς προφήτες να παντρευτούν και να αναμιχθούν με τους ανθρώπους. Οι περισσότεροι αρνήθηκαν να παντρευτούν, αλλά 30 συμφώνηαν. " Ο Μπραχμ παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδελφή Saraisvati. Οι σοφοί έγινε γνωστοί ως prajapatis (progenitors).

«To Βόρειο Αφγανιστάν ονομαζόταν Uttara Kuru και ήταν ένα μεγάλο κέντρο μάθησης. Μια ινδή γυναίκα πήγε εκεί για να μελετήσει και να λάβει τον τίτλο του Vak, δηλαδή η Saraisvati (κυρία Σάρα). Πιστεύεται ότι ο Μπραχμ, δάσκαλος (και μισός αδελφός) της, ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από την ομορφιά, την εκπαίδευση, και την ισχυρή διανόηση της, που την παντρεύτηκε. " (The Hindu History; p. 48, in passim.)

Από την Ιερή Κοινότητα στο νότιο Αφγανιστάν, παρόμοιες κοινότητες διασπάρθηκαν σε όλο τον κόσμο: στο σύνολο της Ινδίας, το Νεπάλ, την Ταϊλάνδη, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Συρία, την Ιταλία, τις Φιλιππίνες, την Τουρκία, την Περσία, την Ελλάδα, το Λάος, το Ιράκ, - ακόμα και στην Αμερική! Η γλωσσική απόδειξη της παρουσίας του Μπραχμ σε διάφορα μέρη του κόσμου είναι περισσότερο από εμφανής: Περσική: Braghman (Άγιος), Λατινικά: Bragmani (Άγιος), Ρωσικά: Rachmany (Άγιος), Ουκρανή Rachmanya (Ιερέας, Ιερά), Εβραϊκά: Ραμ ( Ανώτατος Ηγέτης),νορβηγική From (ευσεβής). Μια ιερή λέξη μεταξύ των Ινδουιστών ήταν και είναι η μυστικιστική συλλαβή OM. Συνδέεται με την αιώνια γη, τον ουρανό, και τα ουράνια, το Τριπλό Σύμπαν. Είναι επίσης το όνομα του Μπραχμ. Οι Αζτέκοι λάτρευαν επίσης και έψαλαν το συλλαβή ΟΜ ως το διπλό κύριο όλης της δημιουργίας: OMeticuhlti (αρσενική αρχή) και OMelcihuatl (θηλυκή αρχή). Η ιερατική κάστα των Μάγια λεγόταν Balam (προφέρεται B'lahm). Αν ένα "R" ήχο υπήρχε Μάγια, θα ήταν Μπραχμ. Στο Περού οι Ίνκας λάτρευαν τον ήλιο ως Ίντι Raymi (ινδουιστικά Ram).

Ονόματα που αναμφισβήτητα προέρχονται από τη λέξη Ράμα κυριολεκτικά εμφανίζονται σε όλες τις ιθαγενείς αμερικανικές γλώσσες, ιδίως τις γλώσσες των φυλών που εκτείνονται από τη Νοτιοδυτική Αμερική, στο Μεξικό, και σε όλη τη διαδρομή προς τη Νότια Αμερική, πέρα ​​από το Περού. Οι Tarahumara Ινδιάνοι της Τσιουάουα είναι ένα ιδανικό παράδειγμα. Το πραγματικό όνομα τους είναι Ra-Ram-Uri. Όπως και στην Σουμερία και στη Βόρεια Ινδία, οι Ρα-Ram-Uri "Uri" = "Άνθρωποι". Επειδή η ισπανική "R" είναι λαρυγγικό, αυτό το "Uri" θα μπορούσε επίσης να είναι Ούντι ή Yuddhi, όνομα που στα σανσκριτικά σημαίνει "Πολεμιστής, Κατακτητής" Πολλές φυλές του Μεξικού αναφέρουν ότι μια ξένη φυλή του Yuri εισέβαλε κάποτε στα μέρη τους. Ο θεός ήλιος των Ρα-Ram-Ur είναι ο Ono-Rúame. Στο Κασμίρ, Ana = "Αγαπημένος Υιός"; η θεά σελήνη των Ρα-Ram-Uri, σύζυγος του Ono-RΛ™ame, είναι η Εύα-Ruame. Στη γλώσσα του Κασμίρ Hava = "Εύα, ή η θηλυκή αρχή."

Ένας κυβερνήτης των Ρα-Ram-Uri ονομάζεται Si-Riame. Στα σανσκριτικά / και στο Κασμίρ, Su-Μεγάλος Ράμα." Σύμφωνα με αρχαίους μεξικανικούς θρύλους, οι Yoris ανήκαν σε μια φυλή που ονομάζεται Surem (Su-Ram) Πριν από την κατάκτηση, το Κεντρικό Μεξικό και η Νοτιοδυτική Αμερική, μέχρι το Ανατολικό Κολοράντο, ήταν γνωστοί ως SurΓ. SurΓ = "ήλιος" στο Κασμίρ. Η θεραπεία Στους Tarahumara γιατρό ή πνευματικό οδηγός είναι ένας Owi-Ruame. Στα σανσκριτικά, OPH = "Ελπίδα". Ο διάβολος τους ονομάζεται Ρέπα-Bet-EAME. Κασμίρ: Riphas (Εμφάνιση) + Buth (Κακοήθη Πνεύμα) + Yama (Angel of Death). Πολλές άλλες εκπληκτικές αντιστοιχίες μεταξύ Κασμίρ και σανσκριτικών εμφανίζονται στη γλώσσα των Ρα-Ram-Uri . Η σχέση τους με την αρχαία Φοινίκη, Σουμερία, και Βόρεια Ινδία είναι πέρα ​​από κάθε αμφισβήτηση.
Rama = "Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τους Φοίνικες ως μια φυλή του ναύτων-εμπόρων που κατοικούσε στην περιοχή που σήμερα είναι ο Λίβανος. Ωστόσο, οι Pancika ή Pani όπως τους αποκαλούσαν οι Ινδουιστές, ή Puni, στους Ρωμαίους (ονομασία που προέρχεται επίσης από τη Ράμα), ήταν, όπως οι τσιγγάνοι, διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο.

Οι Ισπανοί ονόμασαν τη γη των Ρα-Ram-Uri, Chiahuahua, που οι ίδιοι οι ντόπιοι το προφέρουν σαν Shivava. Στα σανσκριτικά, Shivava= «Ναός του Σίβα." Σύμφωνα με Ινδουιστές θρησκευτικούς μελετητές, ο Ram και ο Θεός Σίβα ήταν κάποτε η ίδια θεότητα. Ο Σίβα και ο Yah (Γιαχ- ο ίδιος που διαβάζουμε στη Βίβλο)είναι ονόματα εμφανή σε θρησκευτικές πρακτικές των ιθαγενών της Αμερικής και τα βρίσκουμε γραμμένα σε πετρογλυφικά σε όλη τη Νοτιοδυτική Αμερική. (Ανατρέξτε στο βιβλίο μου Η Ινδία κάποτε κυριαρχούσε στην Αμερική! -" India Once Ruled the Americas!")

Ayodhya ήταν επίσης ένα άλλο όνομα για το Νταρ-ες-Σαλάμ της Τανζανίας στην Αφρική και την Ιερουσαλήμ (Ιουδαία). Είναι αλήθεια ότι η Ιερουσαλήμ ήταν γνωστή ως Yehudiya ή Ιουδαία (Πολεμιστές της Yah), γεγονός που κάνει την ινδική καταγωγή των Εβραίων αναμφισβήτητη.


Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τους Φοίνικες ως μια φυλή του ναύτων-εμπόρων που κατοικούσε στην περιοχή που σήμερα είναι ο Λίβανος. Ωστόσο, οι Pancika ή Pani όπως τους αποκαλούσαν οι Ινδουιστές, ή Puni, στους Ρωμαίους (ονομασία που προέρχεται επίσης από τη Ράμα), ήταν, όπως οι τσιγγάνοι, διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπήρχε μέρος του αρχαίου κόσμου, μαζί και η Κίνα, η οποία δεν επηρεάστηκε από τις θρησκευτικές απόψεις του Ram. Για παράδειγμα, οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου για να πιστεύουν ότι ο Μοχάμεντ αντέγραψε τις διδασκαλίες του από εβραϊκές πηγές. Η αλήθεια είναι ότι στην εποχή του Μωάμεθ, η θεολογία του Ram ή Αβραάμ ήταν ο θεμέλιος λίθος όλων των θρησκευτικών αιρέσεων. Αυτό που έκανε ο Μωάμεθ ήταν να τους εξαγνίσει από τη λατρεία των ειδώλων.
"... Ο ναός της Μέκκας ιδρύθηκε από μια αποικία των Βραχμάνων από την Ινδία. Ήταν ένας ιερός τόπος πριν από την εποχή του Μωάμεθ, και είχαν το δικαίωμα να κάνουν προσκυνήματα σε αυτό για αρκετούς αιώνες μετά την εποχή του. Η μεγάλη διασημότητα του ως ιερός τόπος, πολύ πριν την εποχή του προφήτη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. " (Anacalypsis, τόμ. Ι, σελ.. 421.)
"... Η πόλη της Μέκκας, λέγεται από τους Brahmins, στα αρχαία βιβλία τους, πως έχουν κατασκευαστεί από μια αποικία της Ινδίας, και οι κατοίκοι της από την πρώτη εποχή είχαν μια παράδοση που χτίστηκε από τον Ισμαήλ, το γιος της Άγαρ. Αυτή η πόλη, στη γλώσσα των Ινδών, θα ονομάζεται Ishmaelistan. " (Ibid, p. 424.)
Πριν από τη στιγμή του Μοχάμεντ, ο Ινδουισμός των αραβικών λαών ονομαζόταν ΤΣΑΜΠΑ (Tsaba). ΤΣΑΜΠΑ ή Σάμπα είναι μια σανσκριτική λέξη, που σημαίνει «Συνέλευση των Θεών". Το ΤΣΑΜΠΑ ονομάζεται επίσης και Isha-ayalam (ναός του Shiva). Ο όρος Moslem ή Μοshe-ayalam (ναός του Shiva) είναι ένα άλλο όνομα του Sabaism. Η λέξη έχει τώρα συρρικνωθεί σε Ισλάμ. O Μωάμεθ ο ίδιος, ως μέλος της οικογένειας Quaryaish, ήταν αρχικά ένας Tsabaist (τσαμπαιστής). Οι Tsabaists δεν θεωρούν τον Αβραάμ ως πραγματικό θεό, αλλά ως έναν Avatar ή θεϊκό δάσκαλο με την ονομασία Avather Brahmo (δικαστής του Κάτω Κόσμου).

Κατά την εποχή του Ιησού, οι αντίστοιχες γλώσσες, ο θρησκευτικός συμβολισμός, και οι παραδόσεις των Αράβων και των Εβραίων ήταν σχεδόν πανομοιότυπες. Αν μπορούσαμε να στείλουμε μια μηχανή του χρόνου στο παρελθόν, οι περισσότεροι από εμάς δεν θα βλέπαμε οποιεσδήποτε πραγματικές διαφορές μεταξύ των Αράβων και των Εβραίων. Η ιστορία μας λέει ότι οι Άραβες της εποχής του Χριστού λάτρευαν τα είδωλα. Το ίδιο έκανε και η κατώτερη και η αγροτική τάξη των Εβραίων. Για το λόγο αυτό, η λογομαχία της Μέσης Ανατολής ανάμεσα στους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους και το μίσος μεταξύ Μουσουλμάνων και Ινδουιστών στην Ινδία είναι γελοία. Η μουσουλμάνοι μάχονται τους Εβραίους και τους Ινδουιστές, ή αντίστροφα, για το τίποτα. Και οι τρεις ομάδες ξεπήδησαν από την ίδια πηγή.

Στα Κασμίρ-σανσκριτικά ισοδύναμο της Χεβρώνας (Khev'run στα εβραϊκά), βρίσκούν τις ινδικές ρίζες τους οι παλαιότεροι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ: Khab'ru (τάφος). (Βλ. Λεξικό Grierson. Σελ. 382.). Ακόμα και στα εβραϊκά, Kever = "Τάφος".

Στο The Languages of Harappans η ινδή γλωσσολόγος και orientalist Maliti Ι. Shendge συγχωνεύει μια και για πάντα, τη Δυτική Ασία και την κοιλάδα του Ινδού πολιτισμού. Όχι μόνο αποδεικνύει ότι η Harappa ήταν Ακκαδική και Σουμεριακή, αλλά αποδεικνύει επίσης ότι ο πρώτος «Αβραάμ» δεν ήταν άλλος από τον Αδάμ πριν τη δημιουργία της Εύας, που δημιουργήθηκε από μία από τις πλευρές του.
"... Μπορούμε να πούμε ότι η περιοχή από τον Τίγρη-Ευφράτη έως τον Ινδό και ανατολικά του κατοικήθηκε από Σημίτες που μιλούσαν την Ακκαδική και που αργότερα αποκαλούσαν τους εαυτούς τους ως Asshuraiu. Το ινδικό όνομα τους, όπως είναι γνωστό από τη Rgveda είναι «Ασούρα », που δεν έχει αλλοιωθεί πολύ. Το ότι αυτή η περιοχή πρέπει να είχε κατοικηθεί από διάφορες φυλές του ίδιου ήθους δεν είναι πολύ περίεργο. Θα ήταν ωστόσο λάθος να πιστεύουμε ότι ήταν μία φυλετικά ομοιογενή ομάδα. Όπως δείχνει η γλωσσολογική μας έρευνα ήταν ένας μικτός πληθυσμό από Ακκάδες και Σουμέριους . Και άλλες εθνοτικές ομάδες μπορεί να ήταν επίσης παρούσες, τα ίχνη τους μπορούν να αναζητηθούν σε μελλοντικές εργασίες. Αυτή η μικτή σύνθεση του πληθυσμού δεν είναι ασυμβίβαστη με την τρέχουσα κατάσταση της γνώσης, όπως η παρουσία αυτών των εθνικών στοιχείων στην κοιλάδα του Ινδού επιβεβαιώνει μόνο και επεκτείνει το ίδιο δημογραφικό μοτίβο, το οποίο υπήρχε κατά πάσα πιθανότητα από τα πρώτα χρόνια της προϊστορίας και του πολιτισμού.
"Αν αυτοί οι Akkadians ήταν οι ίδιοι με τη δυτική ασιατική φυλή, θα έπρεπε να υπάρχει ανάλογη κυριαρχία αυτού του πρωταρχικού ζευγαριού, όπως στη Βεδική μυθολογία. Ωστόσο, πέρα ​​από μία αινιγματική αναφορά, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτούς. Αυτό ήταν περίεργο. Φαινόταν απίθανο που αυτή η γενιά ήταν χωρίς τους πρωταρχικούς γονείς, αν και ο Θεός τους ήταν Ασούρα. Η επικράτηση του Βράχμα στη RingVeda ως πρωταρχικός πατέρας είναι επίσης ανεπαρκής, καθώς αποτελεί μόνον την αρσενική αρχή. Μια προσεκτικότερη ματιά στο Brahman αποκάλυψε πως η καταγωγή του είναι κατασκευασμένη από δύο λέξεις Αμπού + Rahmu που είναι το πρωταρχικό ζευγάρι στην Σημιτική μυθολογία. Το Ακκαδικό ομόλογό του Rahmu είναι Lahmu που αργότερα έγινε η θεά Laksmi, που γεννήθηκε στη θάλασσα και πολιορκείται από δύο θεούς και δαίμονες. Lahmu είναι ένας δράκος σε Ακκαδική αλλά Ugaratic Rahmu είναι το κορίτσι του Abu. Ο Βράχμα (Abu + rahmu = abrahma = Brahma) όλες οι αλλαγές εδώ καλύπτονται από τις παραπάνω αντιστοιχίες, το κορίτσι του Αμπού, υπέρτατη σημιτική θεότητα, έχει υποστεί πολλές μετατροπές και έχει πολλούς ομολόγους του στο Ινδικό πάνθεο , μεταξύ των οποίων είναι η Laksmi μία από τις σημαντικότερες που λατρευόταν ως θεά της δημιουργίας όλων των υλικών. Έτσι, στη γενιά της Ασούρα στην κοιλάδα του Ινδού λατρευόταν οι Αμπού-Rahmu ως πρωταρχικό ζευγάρι. " (Pp.269 - 270.)
Η έρευνα της κας Shendge πραγματικά ενισχύει τη πεποίθησή μου ότι τα λείψανα του Αβραάμ και της Σαράι στη Χεβρώνα μπορεί πραγματικά να είναι εκείνα του πραγματικού Μπραχμ και της Saraisvati. Ο Αβραάμ μας ήταν προφανώς ένας ιερέας, ίσως ακόμη και ο ιδρυτής, της αίρεσης των Αμπού-Rahmu (Αδάμ και Εύα), ο οποίος έφερε τη μονοθεϊστική θρησκεία του στη Δυτική Ασία. Αν και ο ίδιος και η Σαράι θεοποιήθηκαν σε διάφορες μορφές πίσω στην πατρίδα τους την Ινδία, παρέμεινε ως άνθρωπος στον Ιουδαϊσμό.

View Zone

_______________________

Σημείωση:
Μετά από όλα τούτα τα αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα... πράγματι είναι να αναρωτιέται κανείς πως και γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν μέσα στην τόση άγνοια τους να εχθρεύονται για θρησκευτικούς λόγους άλλους συνανθρώπους τους...
Αυτό όμως που θα με ενδιέφερε ιδιέταιρα, πέρα από την προφανή επίδραση του Αβράαμ σε όλο το σύγχρονο πλέον κόσμο, είναι εάν οι ρίζες πάνε ακόμη πιο πίσω από την Ινδία της εποχής των Βεδών φανερώνοντας μια πρωτογενή "ελληνική" επίδραση, ως κύμα εκπολιτισμού... ή εάν οι Έλληνες τελικά ήταν αυτού που απλά διέδωσαν τις σοφίες, γνώσεις και διδαχές που έφτασαν στα μέρη μας από την Ινδία...

Κι αυτές οι ρίζες, θαρρώ πως θα πρέπει να αναζητηθούν ακόμη πιο πίσω στην αρχαιότητα, διότι στο ίδιο το 12θεο βλέπουμε ακόμη τα ίδια ονόματα για το Δία (Diaus Pitri=Δίας Πατέρας) και της Εστίας... που υπάρχουν στη Βεδική κοσμολογία...

Κι αυτό με στοιχεία πλέον και πηγές... ίσως και με αυτή την συγκριτική μελέτη της σανσκριτικής με την αρχαία Ελληνική... ποια προηγήθηκε? ή είναι η ίδια γλώσσα?...

Αυτά μένουν να διερευνηθούν...
Βίκυ Χρυσού


Source:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

~Veritas vos Liberabit~

"Οι άνθρωποι με έχουν για εχθρό των δίκαιων νόμων, των οικογενειακών δεσμών και της παράδοσης. Ναι, λένε την αλήθεια. Δεν αγαπάω τους νόμους που έχει φτιάξει ο άνθρωπος... αυτό που αγαπάω είναι η ιερή και πνευματική ευγένεια που θα έπρεπε να είναι πηγή και βάση για κάθε νόμο στη γη."
Khalil Gibran