Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Αλχημικός Γάμος


Κατά τη διάρκεια μιας ολικής ηλιακής έκλειψης το φεγγάρι καλύπτει πλήρως, και ενώνεται εξ ολοκλήρου με τον ήλιο. Σε αυτή τη σύντομη και σπάνια στιγμή η Σελήνη και ο Ήλιος καταλαμβάνουν ακριβώς το ίδιο σημείο στον ουρανό. Σε αυτή την σύντομη και σπάνια στιγμή η Σελήνη και ο Ήλιος, είναι το κοσμικό ανδρόγυνο, η γυναικεία και ανδρική συμβολική ένωση στο ένα.

Και στην τελική και σύντομη κοσμική στιγμή, όταν η Σελήνη και ο Ήλιος ενώνονται στους ουρανούς σαν ένα, ένα φλας των ακτινών της ηλιακής λάμψης που προέρχεται από το ηλιακό στέμμα συμβολίζει την οργασμική κοσμική στιγμή που ο Ήλιος και η Σελήνη, το αρσενικό και το θηλυκό οι πτυχές των ουρανών, η εμπειρία της ευτυχίας δημιουργεί την ένωση της δυαδικότητας.

Η ένωση αυτή είναι η υπέροχη ολοκλήρωση των ουράνιων σωμάτων του Αλχημικού τους γάμου.Οι ανθρώπινοι πολιτισμοί από την αρχαιότητα γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν τις πτυχές της δυαδικότητας. Την δυαδική ένωση την συναντάμε στο επίκεντρο του Αλχημικού γάμου, αλλά και σε άλλες αρχαίες και μυστικιστικές διδασκαλίες. Το κινεζικό yin και yang απεικονίζει τόσο το αρσενικό, όσο και το θηλυκό μέρος απόλυτα ισορροπημένο, και στην ένωση τους δημιουργείται η αρμονία που περικλείεται μέσα στη μήτρα του κύκλου της ζωής. Συνειδητοποίησαν λοιπόν ότι το αρσενικό και το θηλυκό, το γιν και το γιανγκ μαζί, δημιουργούν μια ισχυρή συνέργεια. Όπου η συνδυασμένη ένωση από τις δύο πλευρές της δυαδικότητας είναι πιο ισχυρή και δημιουργική από το άθροισμα του καθενός από τα δύο, όταν ενεργούν μόνα τους.

Κατά την μυθολογία και την Αστρολογία των ελληνικών θεών ο Ερμής ακόμη και στην Ρωμαϊκή δοξασία απεικονίζεται πολλές φορές ως ανδρόγυνο όν. Ο Ερμής είναι μεταγενέστερος από τις αναπαραστάσεις του Θωθ της αρχαίας αιγυπτιακής θεότητας, που “περιείχε την σοφία των ουρανών” και ήταν πάλι με την μορφή του ανδρόγυνου.. Στο Ταρώ, βρίσκουμε τον Αλχημικό Γάμο που εκφράζεται στην κάρτα των Εραστών, οι ανδρόγυνες φιγούρες εμφανίζονται επίσης στην αστρολογία, τη μυθολογία και
στην Ταρώ.

Η “σύγχρονη” κοινωνία, όμως, μέσω πολλαπλών οργάνων και οργανώσεων προωθεί μια εντελώς διαφορετική ατζέντα σε σχέση με την δυαδικότητα. Αντί να ασχοληθούμε με τις δωρεάν πτυχές της δυαδικότητας που τόσο τις σεβάστηκαν οι αρχαίοι και αυτόχθονες πολιτισμοί, η “σύγχρονη” κοινωνία διδάσκει στα μέλη της να επικεντρωθούν μόνο με τις διχαστικές πτυχές της δυαδικότητας.

Η σύγχρονη κοινωνία καθοδηγεί τα μέλη της πώς να “πάρουν τα πράγματα χώρια”
αντί να παρατηρήσουν και να να κατανοήσουν, πώς η φύση, οι φυσικοί νόμοι και το έργο της δυαδικότητας δημιουργεί αρμονία που όταν την επεκτείνουν θα μπορέσουν να ευημερήσουν.

Και εκτός των αυτοχθόνων πολιτισμών, και από πολύ μικρό αριθμό των ατόμων που γνωρίζουν και να κατανοούν τον Θείο Νόμο, οι διχαστικές πτυχές της δυαδικότητας διέπουν τη συμπεριφορά των μαζών, ενώ οι δωρεάν πτυχές της δυαδικότητας γελοιοποιούνται και απαξιώνονται.

Εξ ου και η δυστυχία που βιώνουμε στον σημερινό κόσμο στις προσωπικές σχέσεις και στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις. Αυτές οι απόψεις είναι η κύρια αιτία των ανταγωνιστικών συμπεριφορών που υπάρχουν μεταξύ των διαφόρων φυλών, πολιτισμών και εθνών στον πλανήτη σήμερα.

Ο Αλχημικός Γάμος είναι η πιο μεγαλειώδης και ισχυρή έκφραση της ένωσης δηλαδή της δυαδικότητας. Αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό, από όλες τις πτυχές της δυαδικότητας και αντιπροσωπεύει την καθαρή αρμονία που μπορεί να υπάρξει, όταν το αρσενική και θηλυκή πτυχή της φύσης αναμειγνύονται σε ένα.

Συμβολικά, ο Αλχημικός γάμος εκφράζεται σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μερικά παραδείγματα είναι:
Ένας γυμνός άνδρας και η γυναίκα μοιράζονται ένα πάθος σωματικό αγκαλιασμένοι και περιτυλιγμένοι σε όλα τα μέρη του σώματός τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο άντρας φοράει το στέμμα του βασιλιά και η γυναίκα φοράει το στέμμα της βασίλισσας. Μερικές φορές ο άνδρας έχει το πρόσωπο του ήλιου και η γυναίκα έχει το πρόσωπο της Σελήνης. Και άλλες φορές ο Ήλιος μπορεί να εμφανιστεί πάνω από το σώμα του άνδρα, ενώ το Φεγγάρι εμφανίζεται πάνω από το σώμα της γυναίκας.

 Σε άλλες περιπτώσεις, μπορούμε να βρούμε μια ανδρόγυνη μορφή, ως εκπρόσωπο της Ένωσης της δυαδικότητας η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του Αλχημικού γάμου. Μια ανδρόγυνη φιγούρα στην οποία οι δύο μορφές η αρσενική και η θηλυκή απεικονίζονται σε ένα σώμα. Αυτό μπορεί να απεικονίζεται μέσω ενός ενιαίου σώματος το οποίο περιέχει, τόσο το κεφάλι ενός άνδρα, όσο και το κεφάλι μιας γυναίκας. Μια ανδρόγυνη μορφή μπορεί επίσης να έχει τα χαρακτηριστικά του προσώπου που μπορεί να είναι είτε αρσενική, είτε θηλυκή ή και τα δύο ταυτόχρονα.

Το Σύμπαν όπως το γνωρίζουμε έχει σχεδιαστεί ως το τελευταίο στάδιο σε μια σειρά από αυθόρμητες μεταλλάξεις που προκύπτουν από την αρχή του μη όντος. Αυτή η διαδικασία, η οποία λαμβάνει χώρα σε ένα διαχρονικό «τώρα», συνεπάγεται τον εμφανή διαχωρισμό της αρχικής ενότητας σε δύο συμπληρωματικές αρχές, που είναι το Γιν και το Γιανγκ. Η επανένωση τους γεννά το σύμπαν. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το σύμπαν υπόκειται στους νόμους της κοσμολογίας. Η ένωση λοιπόν του ανθρώπου με το σύμπαν και την αρχέγονη ουσία της ενέργειας είναι η ταοϊστική άποψη της Εσωτερικής Αλχημείας.

Όταν λοιπόν η ανθρωπότητα αντιληφθεί την δυαδική σχέση των πραγμάτων που οι Αλχημιστές ανασύρουν από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη, τότε θα λάμψει δημιουργικά.
______________________________________________________________________________

Χ.Σ.
Source: Astroskopio

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

~Veritas vos Liberabit~

"Οι άνθρωποι με έχουν για εχθρό των δίκαιων νόμων, των οικογενειακών δεσμών και της παράδοσης. Ναι, λένε την αλήθεια. Δεν αγαπάω τους νόμους που έχει φτιάξει ο άνθρωπος... αυτό που αγαπάω είναι η ιερή και πνευματική ευγένεια που θα έπρεπε να είναι πηγή και βάση για κάθε νόμο στη γη."
Khalil Gibran