Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Geneviève Behrend: Οραματισμός με χαρά και μέσα σε σιωπήΗ Ζενεβιέβ Μπέρεντ (1881-1960) από τις πρωτοπόρους της Νέας Σκέψης υπήρξε η μοναδική μαθήτρια του δικαστή Τόμας Τράουαρντ (ThomasTroward), συγγραφέα της Νοητικής Επιστήμης, αναζητητή των δυνάμεων του ανθρώπινου νου που συνόψιζε στην περίφημη φράση-θέση του «Ο νους μου είναι το κέντρο των θεϊκών επιχειρήσεων» το περιεχόμενο μιας ολόκληρης ζωής διδασκαλίας με επίκεντρο την ανθρώπινη δύναμη. Η Μπέρεντ περιγράφει στο διασημότερο βιβλίο της Your Invisible Power (Η Αόρατη Δύναμη) πως κατάφερε να κάμψει την άρνηση του Τράουρντ να δεχτεί οποιονδήποτε μαθητή, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές οραματισμού που είχε παρουσιάσει ο ίδιος στα βιβλία του προκειμένου να μπορέσει να βρει τα χρήματα να κάνει το ταξίδι από την Αμερική στην Αγγλία για να τον πείσει να την διδάξει.
Στις μεγάλες αρετές του έργου της Μπέρεντ, που έγραψε βιβλία και ίδρυσε το Σχολείο των Χτιστών (The School of the Builders), το 1925 στην Νέα Υόρκη και αργότερα στο Λος Άντζελες για να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες της Νοητικής Επιστήμης, είναι ο κατανοητός και απλός λόγος, το πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης για τον άνθρωπο που διατρέχει τα γραπτά της, η βαθιά της πίστη πως όλα μπορούν να επιτευχθούν. Δύο από τις βασικές επισημάνσεις της που επανεμφανίζονται διαρκώς στο σύνολο του έργου της έχουν να κάνουν 1ον) με την ισχυρή επιρροή που έχει η χαρά στην διαδικασία του οραματισμού και 2ον) τη δύναμη που έχει η σιωπή ή μη κοινοποίηση των πνευματικών ασκήσεων και διεργασιών. Η σπουδαιότερη οδηγία της Μπέρεντ για τον ασκούμενο στον θετικό οραματισμό είναι αυτή: Σταθερή νοητική εργασία μέσα στην χαρά και τη σιωπή.


Ακολούθως παρουσιάζεται μια ενδεικτική παράθεση αποσπασμάτων από την διδασκαλία της:

QUOTES –ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Για το πώς πρέπει να γίνεται η εικονοποίηση – οραματισμός:

Η χαρούμενη σιγουριά με την οποία κατασκευάζετε την εικόνα σας είναι ο ίδιος ο μαγνήτης της πίστης και τίποτα δεν μπορεί να τον εξαλείψει.

Ο οραματισμός είναι μια αρχή, όχι απάτη.

Όσο περισσότερο ενθουσιασμό και πίστη είστε ικανοί να βάλετε μέσα στην εικόνα σας, τόσο πιο σύντομα αυτή θα πάρει ορατή μορφή, και ο ενθουσιασμός σας θα αυξάνεται εφόσον κρατάτε την επιθυμία σας κρυφή. Τη στιγμή που θα μιλήσετε για αυτήν σε οποιαδήποτε ζώσα ψυχή, εκείνη τη στιγμή η δύναμή σας θα μειωθεί. Όσο πιο τέλεια κρατάτε ένα μυστικό ανάμεσα στο μυαλό και στον άλλο σας εαυτό, τόσο περισσότερη ζωτικότητα δίνετε στην δύναμη της έλξης.

Από τη στιγμή που θα πιστέψετε πραγματικά ότι το μυαλό σας είναι το κέντρο μέσω του οποίου η άμορφη ουσία όλων όσα υπάρχουν στον κόσμο παίρνει την ακούσια μορφή της, η μοναδική αιτία που η εικόνα σας δεν υλοποιείται πάντοτε είναι γιατί έχετε εισάγει κάποιο ανταγωνιστικό στοιχείο στην βασική σας εικόνα. Πολλές φορές αυτό το καταστροφικό στοιχείο προκαλείται από την συχνότητα με την οποία αλλάζετε την εικόνα σας.

Άλλες φορές πάλι, τα αποτελέσματά σας όταν οπτικοποιείτε την εκπλήρωση των επιθυμιών σας μπορεί να είναι ατελή και οι πόθοι σας να καθυστερούν εξαιτίας μιας έλλειψης της δύναμης που οφείλεται στην σκέψη πως η εκπλήρωση της επιθυμίας σας εξαρτάται από κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα ή καταστάσεις. Η Δημιουργός Αρχή δεν είναι με κανένα τρόπο εξαρτώμενη από κανένα πρόσωπο, τόπο ή πράγμα. Δεν έχει παρελθόν και δεν γνωρίζει μέλλον. Η Δύναμη δημιουργεί τα δικά της οχήματα μέσα από τα οποία λειτουργεί. Ως εκ τούτου, η προηγούμενη εμπειρία δεν έχει καμιά επίδραση πάνω στην τωρινή σας εικόνα.

Αυτό που πραγματικά αναζητάτε είναι επέκταση προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, είτε αυτή αφορά την υγεία ή τον πλούτο. Εσείς όμως δεν καθορίζετε τις συγκεκριμένες συνθήκες της εκδήλωσής της, απλώς προσδιορίζετε την ποιότητα της κατάστασης.
Ποτέ μην αναφέρετε τι κάνετε σε οποιονδήποτε.

Να είστε ο εαυτός σας και να χαίρεστε τη ζωή με το δικό σας θεϊκό τρόπο. Μην φοβάστε να είστε ο πραγματικός εαυτός σας γιατί αυτό που θέλετε σας θέλει.

Εάν δεν δείτε άμεσα την εκδήλωση των επιθυμιών σας, μείνετε χαρούμενοι με τη γνώση πως το πνευματικό πρότυπο υπάρχει ήδη και απλά αναμένει τη στιγμή που μια συγκεκριμένη συγκυρία θα δείξει πως η επιθυμητή κατεύθυνση έχει αρχίσει να χαράσσεται. Πιθανόν να είναι μια πολύ μικρή συγκυρία αλλά αυτό που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψην είναι η κατεύθυνση και όχι το μέγεθος.

Εάν πιστεύετε πως η σκέψη σας είναι Δυνατή, τότε η Σκέψη σας γίνεται Δυνατή.


Καθημερινές Οδηγίες Εφαρμογής μιας Αποτελεσματικής Οπτικοποίησης

Για κάθε 5 λεπτά που αφιερώνετε στο διάβασμα και τη μελέτη των θεωριών της Νοητικής Επιστήμης, ξοδέψτε 15 λεπτά για την χρήση και εφαρμογή της γνώσης που αποκτήσατε.
Αφιερώστε 1 λεπτό κάθε 24 ώρες για να σκεφθείτε συνειδητά και συγκεκριμένα τι πρέπει ακριβώς να συμβεί προκειμένου να εισακουσθούν οι προσευχές σας.
Ασκηθείτε στην σταθερή αναγνώριση πως πρέπει να διατηρείτε την σκέψη σας στην επιθυμητή κατεύθυνση για 2 περιόδους των 15 λεπτών τη φορά, καθημερινά.
Αφιερώστε 5 λεπτά νοητικής συγκέντρωσης κάθε μέρα μεταξύ 12 το μεσημέρι και 1 η ώρα για την αναζήτηση νέων πηγών αύξησης του πλούτου σας.


Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το έργο της Ζενεβιέβ Μπέρεντ μπορείτε να πλοηγηθείτε στα παρακάτω links:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

~Veritas vos Liberabit~

"Οι άνθρωποι με έχουν για εχθρό των δίκαιων νόμων, των οικογενειακών δεσμών και της παράδοσης. Ναι, λένε την αλήθεια. Δεν αγαπάω τους νόμους που έχει φτιάξει ο άνθρωπος... αυτό που αγαπάω είναι η ιερή και πνευματική ευγένεια που θα έπρεπε να είναι πηγή και βάση για κάθε νόμο στη γη."
Khalil Gibran